Γιώτα θεοδότου: Νέα δυναμική παρουσία στο πεντάγραμμο.

Τη Γιώτα θεοδότου την γνωρίσαμε από το διαδίκτυο αφορμή στάθηκε οι όμορφες μουσικές της αλχημείες, ένα νέο κορίτσι που προσπαθεί μόνη της με κάθε δυνατό μέσο να προβάλλει της ξεχωριστές δημιουργίες της.

Του Θανάση Μακρή

Ποια είναι η Γιώτα Θεοδότου?

Γ.Θ Μεγάλωσα στην Αθήνα αλλά έχω καταγωγή από Κέρκυρα, από μικρή ασχολουμε με τη μουσική την οποία αγαπώ πολύ ξεκίνησα να γράφω τα δικά μου τραγούδια στην εφηβεία περίπου και μετά έκανα πολλά χρόνια μαθήματα σολφέζ και φωνητικής. έχω συναυλιακές συμμετοχές με μπάντες και χορωδίες η και μόνη μου. τον ελεύθερο χρόνο μου μου αρέσει να τον περνάω με φίλους η με το κουνελάκι μου που είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

Γιώτα πες μας λίγα λόγια για το νέο σου τραγούδι «Βάλε Χρώμα» είναι το πρώτο τραγούδι με το οποίο συστήνεσαι στο κοινό?

Γ.Θ Το βάλε χρώμα είναι ένα αισιόδοξο τραγούδι με νότες swing και jazz κάτι πρωτότυπο για το ελληνικό κοινό θα έλεγα, μου αρέσει πάντα να κάνω κάτι διαφορετικό κάθε φορά, δεν είναι η πρώτη μου δουλειά έχω κάνει και άλλες δουλειές στο παρελθόν.

Πριν το βάλε χρώμα ποίες άλλες δουλειές έχεις κάνει ?

Γ.Θ Έχω κάνει αρκετές δουλείες πριν το βάλε χρώμα βασικά αυτό το κομμάτι το είχα γράψει πιο παλιά αλλά ήθελα αυτήν την άνοιξη να το προβάλλω για να δώσω αισιοδοξία σε κάποιους ανθρώπους,σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Πριν από αυτό έχω κάνει ακόμα 15 τραγούδια. το πρώτο μου ήταν το όνειρα στην άμμο ένα κομμάτι που αγαπώ πολύ.

Από πότε δηλαδή άρχισες να ασχολήσε ποιο ευσυνείδητα με τη μουσική και σε ποια ηλικία έγραψες το πρώτο σου τραγούδι?
Γ.Θ To πρώτο μου ολοκληρωμένο τραγούδι το έγραψα στην εφηβεία γύρω στα 13-14 ένιωσα τόσο εκστασιασμένη και όμορφα που από τότε δεν σταμάτησα να γράφω, ήξερα πως με αυτό θα ήθελα να ασχοληθώ στο μέλλον είτε ως χόμπι είτε ως επάγγελμα.
Μουσικές σπουδές έχεις κάνει η είσαι αυτοδίδακτη.?
Γ.Θ Μικρή έκανα μαθήματα πιάνου μετά όμως σκούριασμα (χαχα) αργότερα έκανα πολλά χρόνια μαθήματα σολφέζ, φωνητικής και θεωρίας δεν είμαι όμως τόσο πολύ των σπουδών και των πτυχίων όσο της πράξης δηλ. δεν με φαντάζομαι δασκάλα η κάτι  τέτοιο θέλω να δημιουργώ.
Από καλλιτέχνες ποιους θαυμάζεις με ποιους θα ήθελες να συνεργαστείς στο μέλλον.?
Γ.Θ θαυμάζω αρκετούς καλλιτέχνες απ τους πολύ αγαπημένους μου είναι Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και η Δήμητρα Γαλάνη.
Ένα τραγούδι που να σε αγγίζει βαθιά και να ναι το αγαπημένο σου υπάρχει.?
Γ.Θ Το σ ακολουθώ του Μάνου Λοίζου όπως και το όμορφη πόλη του Μίκη Θεοδωράκη είναι πολύ αγαπημένα μου.
Θεωρείς τον εαυτό σου ερμηνευτή η συνθέτη?

Γ.Θ Κάτι ενιαίο θα έλεγα, τραγουδοποιό.

Φανέρωσε μας 3 πράγματα που σε εκνευρίζουν?

Γ.Θ Δεν μπορώ τους ζηλόφθονους και ανταγωνιστικους ανθρώπους, την αδικία και το να επιβάλλονται στους αδύναμους.

Και 3 πράγματα που αγαπάς?
Γ.θ Την μουσική, τα ζώα και την θάλασσα.
Περιέγραψε μας πως φαντάζεσαι το μουσικό σου μέλλον.?
Γ.Θ Σίγουρα ευελπιστώ να κάνω αρκετά τραγούδια ακόμα και να αποκτήσω το δικό μου κοινό κάποτε τώρα ότι και να ρθει είναι καλοδεχούμενο.
Τι θα συμβούλευες τα νέα παιδιά σαν εσένα που επιθυμούν να ασχοληθούν πιο ενεργά και αυτά με τη μουσική θα τα παρότρυνες?
Γ.Θ. θα τους έλεγα πως είναι παρά πολύ δύσκολο να κάνεις καριέρα στη μουσική βιομηχανία για πολλούς και διάφορους λογούς (οικονομικούς κυρίως) μπορούν όμως να είναι ανεξάρτητοι καλλιτέχνες και να μοιράζονται τις εμπνεύσεις τους με τον κόσμο τόσο στο διαδίκτυο όσο και σε live εμφανίσεις, επί της ουσίας αυτό που έχει σημασία είναι να αγγίζει κάποιους ανθρώπους η μουσική σου όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα.
Πως βλέπεις τώρα με την κρίση την δουλεία

Η κρίση στην Ελλάδα έχει φέρει σε όλους τους τομείς ανεπάρκεια και αναστάτωση φυσικό είναι να έχει φθίνει και η μουσική μέσα σε όλο αυτό το κλίμα. Πιστεύω όμως όσο υπάρχουν άνθρωποι που αγαπάνε αυτό που κάνουν και προσπαθούν για το καλύτερο πως τίποτα δεν πάει χαμένο. Δεν πρέπει να απογοητευομαστε ούτε να το βάζουμε κάτω όσο δύσκολο και αν ακούγεται, πρέπει πάντα να βρίσκουμε σε κάτι την ελπίδα και να συνεχίζουμε.

ακούστε το νέο τραγούδι της Γιώτας εδώ:

Βάλε χρώμα – Γιώτα θεοδότου from GiwtaTheodotou on Vimeo.

 

https://www.facebook.com/giwta.theodotou/?ref=br_rs&pnref=lhc

https://vimeo.com/user38755792

https://twitter.com/GiwtaTheodotou

https://www.instagram.com/giwtatheodotou/

https://www.youtube.com/channel/UC2Gd7Qeep84mgRaMwYqHT7g