Ε.Ο. ΣΤΗΡΙΞΗ: Μια ξεχωριστή παρουσία στο Let’s do it Greece

Με μια κοινή δράση ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα, δεκάδες χιλιάδες εθελοντές καθάρισαν κάθε γωνιά της. Συμμετείχαν σύλλογοι, εθελοντικές ομάδες, Δήμοι, Σχολεία αλλά και ιδιώτες έδωσαν το παρών στην μεγαλύτερη Εθελοντική δράση που γίνεται κάθε χρόνο.
Αναμφισβήτητα μια ξεχωριστή παρουσία ήταν αυτή της Εθελοντικής Ομάδας ΣΤΗΡΙΞΗ η οποία συμμετείχε με μια ολιγομελή ομάδα αλλά τράβηξε το ενδιαφέρον του κόσμου και απέσπασε πολύ κολακευτικά σχόλια. Αυτό συνέβη γιατί την ομάδα αποτελούσαν εκτός από κάποια μέλη της συμμετείχε μια ξεχωριστή ομάδα Εθελοντών. Τα ΑμΕΑ που είναι μέλη της ομάδας πάνω στα αναπηρικά καροτσάκια τους έδωσαν το παράδειγμα για το πώς πρέπει να είναι οι κοινόχρηστοι χώροι και το αν και πόσο πρέπει να σεβόμαστε το περιβάλλον. Και δεν έλειψε η μασκώτ της ομάδας μας ο τρίχρονος Εθελοντής Κωνσταντίνος που σε κάθε δράση δουλεύει όσο και οι υπόλοιποι.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ενός ηλικιωμένου κυρίου που πλησίασε τα μέλη της ομάδας και τους είπε: «Παιδιά συγχαρητήρια. Με κάνατε να ντρέπομαι». Τα παιδιά του απάντησαν ότι δεν πρέπει να ντρέπεται αλλά να αγαπήσει περισσότερο τον χώρο που πηγαίνει να ξεκουραστεί και να απολαύσει το ελάχιστο πράσινο που υπάρχει.
Τα μέλη της Ε.Ο. ΣΤΗΡΙΞΗ αφού καθάρισαν τον περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας του Αγίου Κωνσταντίνου και το παρκάκι που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Υψηλάντου και 23ης Οκτωβρίου κάθησαν σε παρακείμενο Café και συντόνιζαν την επόμενη δράση τους. Εκεί τους συνάντησε ο Αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Παιδής ο οποίος επισκεύθηκε και τα γραφεία του Συλλόγου που βρίσκονται στην περιοχή ενώ δεν παρέλειψε να φωτογραφηθεί μαζί τους φορώντας ένα από τα μπλουζάκια που είχαν ετοιμαστεί ειδικά για το Let’s do it Greece.
Μετά από όλα αυτά τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας ΣΤΗΡΙΞΗ έβγαλαν ομόφωνα μια ανκοίνωση στην οποία αναφέρουν: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στον άνθρωπο που μας έχει ανάγκη, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας. Η ιδιαιτερότητα κάποιων από μας είναι το πιο τρανταχτό παράδειγμα πως όλα γίνονται όταν υπάρχει θέληση. Καλούμε μαζί μας όλους τους ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας, να ενταχθούν στην ομάδα μας, για να μπορέσουμε όλοι μαζί να προσφέρουμε περισσότερα πράγματα στην κοινωνία».