Η Εξέγερση των Γαλατών εναντίον του Καίσαρα ¨Asterious¨

Η παρακάτω Ιστορία – παραμύθι διαδραματίζεται στη Ρωμαϊκή εποχή…. σε ένα ανυπότακτο, αντιδραστικό αλλά περήφανο Γαλατικό χωριό το ¨Tirolix¨.
Μια φορά και ένα καιρό υπήρχε μια μεγάλη και ξακουστή Αυτοκρατορία την οποία τη σεβόταν όλος ο τότε γνωστός Κόσμος. Δυστυχώς όμως ο τελευταίος Αυτοκράτορας (Καίσαρας ¨Ligourious¨), οι σύμβουλοι και οι συνεργάτες του την χρεοκόπησαν.
Αποτέλεσμα της χρεοκοπίας της Αυτοκρατορίας, ήταν να μην αμείβονται κανονικά Υπάλληλοι και Λεγεωνάριοι, αλλά και να κινδυνεύει με διαγραφή και αποβολή από την Ε.Σ. (¨Ευρωπαϊκή Συμμαχία¨) που ήταν μέλος.
Έπειτα από εισήγηση της ¨Συγκλήτου¨ και απόφαση διορισμού (από ένα τοπικό Δικαστήριο), αναθέτουν την προσωρινή διοίκηση της Αυτοκρατορίας (μέχρι να γίνουν εκλογές) στο γνωστό πρώην Εκατόνταρχο & Βοτανολόγο ¨Asterious¨.
Το πρώτο πράγμα που έκανε όταν ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα ήταν να Αυτοανακηρυχθεί σε Καίσαρα. Έπειτα αποφάσισε να διώξει ή να αντικαταστήσει όλους τους αντιφρονούντες υπαλλήλους με πιστούς Λεγεωνάριους, οι οποίοι θα εξυπηρετούσαν τα σκοτεινά του σχέδια. Έτσι οι εκλογές ξεχάστηκαν και μπήκαν σε 2η προτεραιότητα.
Η τύχη κάποιων αντιφρονούντων ήταν οι εξοντωτικές ποινές απομάκρυνσης (¨Εξορία¨) από την Αυτοκρατορία και η εκτροφή των Λιονταριών στην αρένα, στα ¨δημόσια θεάματα¨ που οργάνωνε συχνά ο Καίσαρας για να ξεγελάει το Λαό της Αυτοκρατορίας που ζητούσε άμεσα εκλογές.
Για να καταφέρει να επικρατήσει και να επιβάλλει την τρομοκρατία του, χρειαζόταν ¨Ειδικούς Συμβούλους¨. Οι βασικοί αυτοκρατορικοί ¨Γλύπτες¨ (Ειδικοί Σύμβουλοι) του Καίσαρα ¨Asterious¨ ήταν δυο αποτυχημένοι Λεγεωνάριοι, από δυο υποταγμένες ¨Επαρχίες¨ της Αυτοκρατορίας, τη Βυζαντινή Θράκη και την Ελληνική Πελοπόννησο.
Αυτοί οι ¨Γλύπτες¨ (Λεγεωνάριοι) ήταν o ¨Beredious¨, που απέκτησε αυτό το όνομα επειδή δεν έβγαζε από το κεφάλι ποτέ την Κόκκινη Περικεφαλαία του, και ο ¨Karnavalious¨ ο οποίος απέκτησε αυτό το όνομα από την πόλη καταγωγής του που φημιζόταν για το περίφημο καρναβάλι της. Οι ίδιοι ¨Γλύπτες¨ υπηρετούσαν πιστά και με ζήλο και τον προηγούμενο Καίσαρα ¨Ligourious¨, ο οποίος παραλίγο να γίνει τροφή για τα Λιοντάρια στην Αρένα. Γλύτωσε επειδή αρρώστησε και φοβήθηκαν οι φύλακες της Αρένας μην πάθουν δηλητηρίαση τα Λιοντάρια και έτσι τον απελευθέρωσαν.
Ο Καίσαρας ¨Asterious¨ άμεσα συγκάλεσε έκτακτη μυστική σύσκεψη με θέματα:
1. Τη συγκέντρωση επιπλέον φόρων με την εφαρμογή ισόβιου Μνημονίου που ονομάστηκε ¨Αναγέννηση¨.
2. Την ανανέωση μελών της ¨Συγκλήτου¨ με νέα μέλη, της απολύτου εμπιστοσύνης του, ισόβιας θητείας.
3. Το διορισμό ¨Συμβουλίων ¨ στις ¨Επαρχίες¨, με Φίλους, Συμπέθερους, Κουμπάρους, Βοτανολόγους κτλ.
4. Την εξασφάλιση ψηφοφόρων για την Ισόβια θητεία του με δημοκρατικές διαδικασίες (εκλογές) για να μην τον λένε διορισμένο, και να πάψουν να τον απειλούν με αποβολή & διαγραφή από την ¨Ευρωπαϊκή Συμμαχία¨.
5. Την καταστολή με βία και εκφοβισμό των υπηκόων του σε κάθε αντιδραστική ¨Επαρχία¨ της Αυτοκρατορίας, που δεν συμφωνούσε με τα παραπάνω.
Η απόφαση ήταν ομόφωνη αλλά μυστική για το Λαό όπως και σε κάθε νέο ¨Μνημόνιο¨. Επίσης αποφασίστηκε ο διορισμός υπευθύνου του Τομέα ¨Γαλατών¨, στην έμπιστη και προσκυνημένη υπάλληλο, την ¨Sintonistrious¨.
Όλα πήγαιναν καλά, πολύ καλά στην Αυτοκρατορία. Οι φόροι συγκεντρώνονταν, οι ψήφοι εξασφαλίζονταν, οι συγγενείς βολεύονταν, οι σύμμαχοι περίμεναν τις εκλογές και το κυριότερο οι Γαλάτες δεν μιλούσαν πλέον.
Σε ένα χωριό όμως, μιας κεντρικής Επαρχίας της αυτοκρατορίας, κάποιοι Γαλάτες άρχισαν να αντιδρούν στα άδικα και δυσβάστακτα αυτά μέτρα που προέβλεπε η ¨Αναγέννηση¨. Το αντιδραστικό αλλά περήφανο Γαλατικό χωριό ονομαζόταν ¨Tirolix¨ και ήταν φημισμένο για τα γαλακτοκομικά του προϊόντα (κυρίως τα Τυριά).
Στο μικρό αυτό χωριουδάκι όλοι οι Γαλάτες ήταν δεμένοι και αγαπημένοι μεταξύ τους, διότι και στο παρελθόν με τον Καίσαρα ¨Ligourious¨ είχαν ξαναζήσει την ίδια ανώμαλη κατάσταση, με ¨Μνημόνια¨ και ανελέητες διώξεις.
Στο χωριό ¨Tirolix¨ ο Καίσαρας ¨Asterious¨ όμως το παράκανε. Διόρισε στο ¨Συμβούλιο¨ φίλους και συγγενείς, για να περνάει χωρίς αντιρρήσεις τις αποφάσεις του, αλλά και να κάμψει τις αντιδράσεις και το αγωνιστικό φρόνημα των περήφανων & αντιδραστικών Γαλατών.
Επίσης ανάθεσε σε ειδικούς πληροφοριοδότες (ΡουφιανΑΚΗδες) να ενημερώνουν άμεσα τον ίδιο για όλα τα θέματα του Γαλατικού χωριού αλλά κυρίως για να υπονομεύουν και να κατασκοπεύουν τα υπόλοιπα μέλη του ¨Συμβουλίου¨. Τα ¨Ταχυδρομικά Περιστέρια¨ των ¨ΡουφιανΑΚΗδων¨ έγραφαν πολλά χιλιόμετρα και πτητικές ώρες καθημερινά.
Η ¨Φρουρά¨ του ¨Tirolix¨ είχε επικεφαλή τον ¨Antidrastix¨ και βοηθούς του τον ¨Arkoudix¨ και την ¨Pagonix¨ οι οποίοι διαφωνούσαν έντονα με όλα αυτά τα παράλογα που αποφάσιζε ο Καίσαρας και επέβαλαν με ζήλο οι ξελιγωμένοι και ανίκανοι ¨Γλύπτες¨ του.
Κάποτε σε ένα πολυτελές πανδοχείο του Γαλατικού χωριού, κατά τη διάρκεια ενός ¨Πανεπαρχιακού Βοτανολογικού Συμποσίου¨, ο ¨Arkoudix¨ διαφώνησε με τον Καίσαρα και τον κατηγόρησε για αδιαφορία προς τους Υπηκόους της Αυτοκρατορίας και ειδικά του χωριού ¨Tirolix¨. Ο Καίσαρας έγινε κόκκινος από οργή, σαν το κόκκινο περιλαίμιο (Γραβάτα) που φορούσε. Οι διορισμένοι ¨Σύμβουλοι¨ που ήταν παρόντες δεν πίστευαν στα αυτιά τους. Πως είναι δυνατόν ένας απλός Γαλάτης και μάλιστα βοηθός του επικεφαλή της φρουράς, του ¨Antidrastix¨, να μιλήσει έτσι στον Καίσαρα; Φυσικά ο Καίσαρας (πάγια η τακτική του) υποσχέθηκε και απείλησε ότι θα τιμωρηθεί για την απείθεια και την μη υποταγή του ο ¨Arkoudix¨.
Λίγο καιρό αργότερα ο γλύπτης ¨Beredious¨ σε μυστική σύσκεψη με το διορισμένο ¨Συμβούλιο¨ του ¨Tirolix¨, απαίτησε να διωχθούν από τη ¨Φρουρά¨ του χωριού ο ¨Antidrastix¨, ο ¨Arkoudix¨ και η ¨Pagonix¨ διότι δεν εφαρμόζουν τους ¨κανονισμούς¨ και αυτό δυσαρεστεί σφόδρα τον Καίσαρα. Οι διορισμένοι ¨Σύμβουλοι¨ όμως μετά από ψηφοφορία αρνήθηκαν (εκτός από δυο ¨γλύπτες¨ του Καίσαρα) να το κάνουν αυτό, γιατί ήταν άδικο αλλά κυρίως γιατί φοβήθηκαν ότι οι υπόλοιποι Γαλάτες του Χωριού θα αντιδρούσαν δυναμικά και μαζικά.
Ο Αρχιγλύπτης ¨Beredious¨ αποφάσισε και τιμώρησε με ¨Εξορία¨ για ένα χρόνο τους ¨Antidrastix¨, ¨Arkoudix¨ και ¨Pagonix¨, γράφοντας στα παλιά του σανδάλια το ¨Συμβούλιο¨ του χωριού ¨Tirolix¨. Την ίδια νύχτα έστειλε ¨Ταχυδρομικό Περιστέρι¨ στον πιστό του φίλο και Αρχιγλύπτη ¨Karnavalious¨, αναθέτοντάς του προσωρινά καθήκοντα υπευθύνου φρουράς στο ¨Tirolix¨, μέχρι να βρεθούν άλλοι υποτακτικοί και προσκυνημένοι Γαλάτες να αναλάβουν τη ¨Φρουρά¨.
Ο ¨Karnavalious¨ πήγε οδικώς με ¨Άρμα¨ της Αυτοκρατορίας (ειδικό κάρο) στο ¨Tirolix¨, συνοδευόμενος από ένα άλλο ¨Γλύπτη¨ της αυλής του Καίσαρα το ¨Roufianious¨. Κάλεσε σε ανοικτή συγκέντρωση τους Γαλάτες και ζήτησε να δηλώσουν ποιος ενδιαφέρεται να αναλάβει τη ¨Φρουρά¨ του χωριού και έδωσε προθεσμία λίγων ημερών να κατατεθούν υποψηφιότητες. Όλοι οι παρευρισκόμενοι Γαλάτες τον ξεφτίλισαν και τον ξαπόστειλαν στην ¨Επαρχία¨ του να ασχοληθεί με το περίφημο και μοναδικό καρναβάλι. Η προθεσμία πέρασε και δεν υπήρχε υποψήφιος για τη ¨Φρουρά¨ και αναγκαστικά δόθηκε παράταση.
Ο ¨Beredious¨ και ο ¨Karnavalious¨ έπειτα από πολλές ημέρες, βρήκαν επιτέλους ένα Βλάκα Γαλάτη (το Β κεφαλαίο) που ήταν εντελώς ¨τρυπημένος από βέλος¨ (πυροβολημένος), ο οποίος έστειλε ¨Ταχυδρομικό Περιστέρι¨ και δέχτηκε να αναλάβει αυτό που πάντα επιθυμούσε, τα ¨κλειδιά¨ της Φρουράς του ¨Tirolix¨.
Ο ¨Beredious¨ και ο ¨Karnavalious¨ τον πείσανε χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια (εφόσον ήταν και άβουλος εκτός από Βλάκας) ότι θα τον στηρίξουν πάση θυσία, θα του στείλουν άμεσα ενισχύσεις από άλλες ¨Επαρχίες¨, για να βγάλουν τις υπηρεσίες και υποχρεώσεις της φρουράς, αλλά κυρίως να αντιμετωπίσουν και να καταστείλουν την εξέγερση, των περήφανων και ατίθασων Γαλατών που ήδη είχε ξεκινήσει και οι οποίοι δεν είχαν καμία διάθεση να προσκυνήσουν τον Καίσαρα ¨Asterious¨ και τη διαλυμένη αλλά και χρεωκοπημένη Αυτοκρατορία του.
Οι ενισχύσεις ερχόταν με πολυθέσιο ¨κάρο¨ (mini bus) από άλλες ¨επαρχίες¨ αλλά ήταν νέοι, άπειροι και εντελώς άσχετοι, με αποτέλεσμα να γελάνε με τα παθήματα και καμώματά τους όλοι οι Γαλάτες του ¨Tirolix¨ και των άλλων ¨Επαρχιών¨ της Αυτοκρατορίας. Σε κάποιες περιπτώσεις έλεγαν ότι είναι Γαλάτες, σε κάποιες άλλες αργούσε το ¨κάρο¨ να έρθει ενώ οι προγραμματισμένοι αγώνες είχαν ήδη ξεκινήσει και άλλα πολλά κωμικοτραγικά.
Ο νέος – δόκιμος επικεφαλής της ¨Φρουράς¨ του χωριού ονομαζόταν ¨Vlakomoutrix¨ (με V κεφαλαίο) και ήταν χαμηλόβαθμο στέλεχος της ¨Φρουράς¨ και Λεγεωνάριος παλιότερα. Το μυστικό που έκρυβε πολύ καλά από τη ¨Φρουρά¨ και τους παλιούς φίλους και Λεγεωνάριους ήταν η τέχνη του ¨παρατηρείν¨. Στο παρελθόν στις συγκεντρώσεις, τα γλέντια του χωριού και τις αποστολές της ¨Φρουράς¨ έπαιρνε θέση στο κατάλληλο πάντα σημείο για να μην του ξεφεύγει τίποτα ενδιαφέρον!!!. Επίσης ήταν τυπολάτρης και λάτρευε την ¨καταγραφή¨ με κάθε τρόπο όλων των δραστηριοτήτων εντός και εκτός Φρουράς και κρατούσε τα ανάλογα ¨πρακτικά¨ ως αποδεικτικά στοιχεία για το μέλλον.
Επειδή ο ¨Beredious¨ και ο ¨Karnavalious¨ κατάλαβαν ότι είναι ¨Επικίνδυνα – Επικίνδυνος¨ και λίγο περίεργος, διόρισαν και μια βοηθό δίπλα του, η οποία για χρόνια ασχολούνταν με ψυχαγωγικές νυχτερινές δράσεις και το όνομά της ήταν ¨Mpoufix¨. Οι Γαλάτες του ¨Tirolix¨ αφυδατώθηκαν από το γέλιο για αυτή τη ¨σοφή¨ Επιλογή.
Έτσι λοιπόν το χωριό ¨Tirolix¨ απέκτησε νέα ¨Φρουρά¨…. Αποτέλεσμα αυτών των ¨σοφών¨ επιλογών του Καίσαρα και των ¨Γλυπτών¨ του, αλλά κυρίως της αδικίας και αχαριστίας προς την παλιά εξορισμένη ¨Φρουρά¨, οι υπόλοιποι Γαλάτες του ¨Tirolix¨ αποφάσισαν να αντιδράσουν δυναμικά όπως έκαναν πάντοτε.
Η 1η αντίδραση ήταν η συλλογή υπογραφών και η αποστολή επιστολής διαμαρτυρίας στο τοπικό ¨Συμβούλιο¨ τον Καίσαρα και τους ¨Ντελάληδες¨ της εποχής.
Η 2η αντίδραση ήταν ο ¨Αυτοεξορισμός¨ του συνόλου σχεδόν των Γαλατών από τη Φρουρά του ¨Tirolix¨. Αυτό συνέβη διότι το ¨Συμβούλιο¨ παραπλανήθηκε & εξαπατήθηκε σκοπίμως από μέλη του, που ήταν ¨Γλύπτες¨ του Καίσαρα, και δεν υλοποίησε ενέργειες στήριξης της παλιάς φρουράς που είχε αποφασίσει πρόσφατα.
Πριν από λίγες ημέρες ένας δυσαρεστημένος ¨Αυτοεξόριστος¨ Γαλάτης, είδε έξω από ένα τοπικό πανδοχείο παρκαρισμένη την προσωπική μαύρη ¨άμαξα¨ του Καίσαρα (λιμουζίνα) μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα. Επειδή υπάρχουν πολλοί δυσαρεστημένοι ¨Αυτοεξόριστοι¨ με τον Καίσαρα, μάθαμε ότι υπήρχε μυστική σύσκεψη (Μυστικό Δείπνο) με Λεγεωνάριους από άλλες ¨Επαρχίες¨ (Λευκόπυργου & Διολύμπου) με συμμετοχή διορισμένων ¨Συμβούλων¨ (Γλυπτών) του χωριού ¨Tirolix¨, του ¨Vlakomoutrix¨ μιας φευγάτης Γαλάτισας του χωριού, της ¨Agriomarinix¨, ή οποία παραβρέθηκε ως ¨εκπρόσωπος¨ των Γαλατών. Τα θέματα που συζητήθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα, όπως:
Να ενημερωθούν όλοι οι παλιοί Γαλάτες και να γυρίσουν πίσω στο χωριό αλλιώς θα τιμωρηθούν με ¨Εξορία¨,
Να βρεθούν ή να κατασκευαστούν κατηγορίες για τους ¨Εξόριστους¨ ή δικαιολογίες για την τιμωρία τους,
Να στέλνονται συνεχώς ενισχύσεις στη ¨Φρουρά¨ του ¨Tirolix¨ από άλλες ¨Επαρχίες¨ για τα μάτια του κόσμου,
Να βαφτίσουν νέους ¨Επιμορφωτές¨ για να εκπαιδεύσουν τη νέα ¨Φρουρά¨ που θα δημιουργηθεί στο ¨Tirolix¨,
Να μαζευτούν και να μη χαθούν ¨ψηφαλάκια¨ απαραίτητα για τη ¨Δημοκρατική¨ εκλογή του Καίσαρα,
Να βγουν δημοσιεύματα για την εύρυθμη λειτουργία του χωριού και ότι ο Καίσαρας και το ¨Συμβούλιο¨ στηρίζουν τη νέα ¨Φρουρά¨,
Να εφαρμοστεί το ¨Μνημόνιο¨ χωρίς αποκλίσεις διότι τα χρέη της αυτοκρατορίας ξεπέρασαν τα 50 εκατομμύρια ¨Δηνάρια¨ (ισοτιμία με ευρώ).
Το Γαλατικό χωριό ¨Tirolix¨ με τους ¨Εξόριστους¨ και ¨Αυτοεξόριστους¨ πλέον Γαλάτες, συνεχίζει να αντιστέκεται σθεναρά στον Καίσαρα ¨Asterious¨ και τους ¨Γλύπτες¨ που τον στηρίζουν προσωρινά, για τους δικούς τους προσωπικούς λόγους και συμφέροντα. Οι υπόλοιπες υποταγμένες ¨Επαρχίες¨ της Αυτοκρατορίας είτε αδιαφορούν είτε οργανώνονται μυστικά και ετοιμάζονται να αντιδράσουν στην αλαζονεία και την ασυδοσία του Καίσαρα και της αρρωστημένης παρέας του.

Λεξικό:
Ταχυδρομικά Περιστέρια = Μηνύματα – επιστολές
Ντελάληδες = ΜΜΕ
Αρένα = Χώρος έκτισης ποινής – Τιμωρίας

Το παραπάνω κείμενο αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας και οποιαδήποτε συσχέτιση με πρόσωπα ή καταστάσεις του παρελθόντος και του σήμερα, είναι εντελώς συμπτωματική και τυχαία.
Αποτελεί μάλιστα, ένα πολύ καλό παραμυθάκι (ανώδυνου σωματικά αλλά επώδυνου ψυχολογικά) παραδειγματισμού για ¨Παιδάκια¨ που αντιδρούν και δεν ακούνε αυτά που τους λένε οι ¨Κηδεμόνες¨ τους.