Με απόλυτη επιτυχία το σεμινάριο Body Health Fitness and Professional Boxing

Πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία, το μεσημέρι της Κυριακής, στο Athletic Park το σεμινάριο Body Health Fitness and Professional Boxing που διοργάνωσε ο Μαχητικός Σύλλογος Τρικάλων.

‘Ηταν ένα Event πρωτόγνωρο για τα Τρικαλινά δεδομένα, από την άποψη ότι το παρακολούθησαν εκατοντάδες αθλητές και προπονητές, από διάφορους συλλόγους της χώρας, ενώ εισηγητές, ήταν τρία πολύ βαριά ονόματα του χώρου, ο καθένας στον τομέα του.

Η αίθουσα που παραχωρήθηκε στους διοργανωτές για τη διεξαγωγή του σεμιναρίου κατακλύστηκε από κόσμο, ανθρώπους διαφόρων ηλικιών και η μαζικότητα ήταν τέτοια που στο τρίτο κομμάτι του σεμιναρίου και κατά τη διάρκεια της πρακτικής, ο χώρος αποδείχτηκε πολύ μικρός και αναγκάστηκαν να μεταβούν σε ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ για να συνεχίσουν.

Το σεμινάριο άνοιξε η διατροφολόγος-διαιτολόγος Στέλλα Κατσιβέλη, η οποία με έναν εμπερειστατωμένο λόγο εξήγησε στους αθλητές τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να τρέφονται, προκειμένου να καταφέρουν να φτάσουν σε υψηλό επίπεδο και σύμφωνα φυσικά και με τις απαιτήσεις του αθλήματός τους, καθώς και τη χρησιμότητα των φυτικών συμπληρωμάτων διατροφής.

Εν συνεχεία οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ένα ιδιαίτερο φυσικό συμπλήρωμα διατροφής, που ετοιμάστηκε για τις ανάγκες του σεμιναρίου.

Στο δεύτερο κομμάτι ο γνωστός γυμναστής-προπονητής διασημοτήτων, Κωνσταντίνος Φλίγος, μίλησε στους αθλητές για τον τρόπου που πρέπει να γυμνάζονται και τι πρέπει να αποφεύγουν κατά τη διάρκεια της προπόνησης, δείχνοντας παράλληλα κάποιες νέες τεχνικές προπόνησης.
Προκάλεσαν αίσθηση οι γνώσεις του κ. Φλίγκου, αλλά και ο εξειδικευμένος τρόπος με τον οποίο προσεγγίζει τον τρόπο προπονήσεων, γεγονός που τον έκανε ως έναν από τους πλέον καταξιωμένους γυμναστές στην Ελλάδα, αλλά και σε Ευρωπαικό επίπεδο.

Στο τρίτο και τελευταίο μέρος ο πασίγνωστος προπονητής, Γρηγόρης Μάλλιος προπονητής του Παγκόσμιου πρωταθλητή στο Κ1,Στέφανου Μπαγλατσάκου, ο οποίος συμμετείχε στο σεμινάριο, προχώρησε στο κομμάτι της πρακτικής, εξηγώντας στους αθλητές τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αγωνίζονται, ενώ τους έδειξε και κάποιες κινήσεις και χτυπήματα.

Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο ανταποκρίθηκαν στα παραπάνω, χρησιμοποιώντας κατά τη διάρκεια της πρακτικής όλα τα παραπάνω.

Και κάπως έτσι, το σπουδαίο αυτό σεμινάριο ολοκληρώθηκε. Σίγουρα οι παρευρισκόμενοι έγιναν πολύ πλουσιότεροι σε επίπεδο γνώσεων, γύρω από το αντικείμενο με το οποίο ασχολούνται και αγαπούν και από οργανωτικής άποψης, όλα κύλησαν όπως έπρεπε.

Εν κατακλείδι, η επιτυχημένη διοργάνωση αυτού του σεμιναρίου πιστώνεται στο Φώτη Γεωργόπουλο, τον ακούραστο, αεικίνητο δάσκαλο του Kick Boxing, που δίχως να υπολογίζει τα έξοδα και σε καιρούς χαλεπούς οικονομικά, αποφάσισε να διοργανώσει μία τόσο σημαντική αθλητική εκδήλωση για τα Τρίκαλα, φέρνοντας τρεις κορυφαίες προσωπικότητες του χώρου.

Και το μόνο σίγουρο είναι ότι δε θα σταματήσει εδώ, καθώς με το μεράκι και το ζήλο που έχει, πολύ σύντομα θα πάρει και άλλες αξιόλογες πρωτοβουλίες που θα προκαλέσουν αίσθηση.

Αναμφίβολα όμως, καταλυτικό ρόλο στη διοργάνωση έπαιξαν οι χορηγοί που στήριξαν όλη αυτή την εκδήλωση, οι άνθρωποι που βοήθησαν το Φώτη και τους συνεργάτες τους, να φέρουν σε πέρας αυτή την προσπάθεια.

Διαβάστε περισσότερα εδώ :