Μια πλαστική σακούλα λιγότερη!

Αν ο καθένας μας χρησιμοποιούσε μία πλαστική σακούλα λιγότερη, η οικογένεια του Let’s do it Greece θα είχε εξοικονομήσει 109.000 πλαστικές σακούλες!

loading…


Για τον λόγο αυτό και ακολουθώντας τον δρόμο που χάραξαν αρκετές περιοχές ανά την Ελλάδα που πρωτοστατούν στη μείωση της πλαστικής σακούλας, αποφασίσαμε κι εμείς από την πλευρά μας να συμβάλουμε ακόμα πιο ενεργά στη μείωση της χρήσης του πλαστικού μέσω ανάδειξης εναλλακτικών επιλογών που μπορούμε να ακολουθούμε!

Σύνθημά μας: Μια πλαστική σακούλα λιγότερη!

Με την πολύτιμη υποστήριξη του Ιδρύματος Λασκαρίδη, ξεκινήσαμε τη διάθεση των 1.000 πρώτων πάνινων τσαντών σε 1.000 εθελοντές από τις επισκέψεις και τις συναντήσεις που προγραμματίζουμε ανά την Ελλάδα για την προετοιμασία του Let’sdoitGreece 2018!

Η ανακοίνωση αυτής της πρωτοβουλίας μας έγινε στις Ράχες Φθιώτιδας στον υπέροχο Πολυχώρο «Νisi» μαζί με την εκπληκτική ομάδα του Wheeling2help σε ένα διήμερο γεμάτο εθελοντισμό και δράση. Καθαρίσαμε τις παραλίες στα χωριά Ράχες και Αχλάδι, ενώ οι πρώτες πάνινες τσάντες μοιράστηκαν σε εθελοντές από Στυλίδα, Λαμία και Αράχωβα που ήταν μαζί μας στην παρουσίαση του Let’s do it Greece.

Συνεχίζουμε δυνατά!

Info #1

Οι πλαστικές σακούλες είναι εδώ και δεκαετίες στη ζωή μας αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι των καταναλωτικών μας συνηθειών. Κατασκευάζονται κυρίως από μη ανανεώσιμους φυσικούς πόρους και συχνά χρησιμοποιούνται για λίγα μόνο λεπτά.
Από την άλλη πλευρά, η ολέθρια επίπτωσή τους στο περιβάλλον από την απόρριψή τους διαρκεί για εκατοντάδες χρόνια.

Ιnfo #2

Τον Μάιο του 2015 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα των επιπτώσεων της πλαστικής σακούλας κυρίως στο θαλάσσιο περιβάλλον, ενέκρινε Οδηγία για τη μείωση της χρήσης της «ελαφριάς» πλαστικής σακούλας μιας χρήσης (τύπου σούπερ μάρκετ), με συγκεκριμένους στόχους και χρονοδιάγραμμα.

Info #3

Ένας βασικός στόχος είναι η λήψη μέτρων που εξασφαλίζουν ότι το ετήσιο επίπεδο κατανάλωσης δεν θα υπερβαίνει τις 90 κατά κεφαλήν λεπτές πλαστικές σακούλες μεταφοράς το αργότερο στις 31 Δεκεμβρίου 2019 και τις 40 κατά κεφαλήν λεπτές πλαστικές σακούλες μεταφοράς το αργότερο στις 31 Δεκεμβρίου 2025, ή ισοδύναμους στόχους εκφρασμένους σε βάρος. Σήμερα, στην Ελλάδα, η ετήσια κατανάλωση εκτιμάται σε 242 σακ./κάτοικο.

Ιnfo #4

Μελέτη της ρύπανσης μικροσκοπικών πλαστικών ινών στις ελληνικές θάλασσες υποδεικνύει πως η ρύπανση των παραλιών, σε όλη την ακτογραμμή της ανατολικής Μεσογείου, από κάθε είδους πλαστικά έχει φτάσει σε σημεία άκρως ανησυχητικά, αποτελώντας μόνιμο κίνδυνο για τα οικοσυστήματα, και την υγεία τόσο των προστατευόμενων ειδών όσο και των ανθρώπων.

Info #5

Σε πολλές περιπτώσεις, προτείνεται η χρήση εναλλακτικών μέσων μεταφοράς προϊόντων όπως πάνινες τσάντες, σακούλες πολλαπλών χρήσεων, διχτάκια, καρότσια κ.α. Με τον τρόπο αυτό μειώνουμε το πλαστικό!


HAMMERS PROJECT

      Think – Print

         Apparel – Shoes – Bags – Jewellery