Οι νέοι στη Γαλλία «ζωντανεύουν» τα χειρωνακτικά επαγγέλματα -Κάνουν θαύματα [εικόνες] Πηγή: Οι νέοι στη Γαλλία «ζωντανεύουν» τα χειρωνακτικά επαγγέλματα -Κάνουν θαύματα [εικόνες]

Η νέα γενιά της Γαλλίας επανεφευρίσκει την εξυπνάδα της χειρωνακτικής εργασίας. Εκσυγχρονίζει την τεχνογνωσία των προηγούμενων γενεών και επινοεί ένα νέος είδος επαγγελμάτων.

Εγκαταλείποντας τα επαγγέλματα πληροφορικής οι νεαροί Γάλλοι προτιμούν όλο και περισσότερο τις τεχνικές εργασίες. Οσο μειώνεται το χάσμα ανάμεσα στους διανοούμενους και τους χειρώνακτες, τα επαγγέλματα «τέχνης», όπως τα αποκαλούν, κατέληξαν να είναι περιζήτητα. Από τις 3 ως τις 8 Μαϊου 2017, στο 3ο Σαλόνι των Αποκαλύψεων, στο Grand Palais του Παρισιού εκτίθενται τα καλύτερα έργα χειρωνακτικής τέχνης της τελευταίας τριετίας.

Στην έκθεση θα εκπροσωπηθούν και τα 281 επαγγέλματα χειρωνακτικής τέχνης τα οποία αναγνωρίστηκαν επίσημα από το κράτος το 2015. Η Γαλλία νιώθει περήφανη για αυτή την παράδοσή της, η οποία κληροδοτήθηκε από τους προηγούμενους αιώνες και αναπτύχτηκε ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Οι γάλλοι βασιλείς πριμοδότησαν τις χειρωνακτικές εργασίες και τις εξέλιξαν σε τέχνη, θεμελιώνοντας μια ουσιώδη οικονομική δραστηριότητα που συνεχίζεται ως σήμερα. Το Παρίσι υπήρξε η καρδιά αυτής της εκρηκτικής παραγωγής και ορισμένες γειτονιές, όπως το φομπούρ Saint-Antoine, το οποίο αποκαλείται «φομπούρ του επίπλου» ζει σήμερα μια νέα εποχή.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ: