Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού και Χορογραφίας από την Αθανασία Κανελλοπούλου στο Μύλο του Παππά

Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού και Χορογραφίας .Από την Αθανασία Κανελλοπούλου θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 18 και19 Mαρτίου 2017 από τις 12:30- 15:30 στο Μύλο του Παππά (κεντρικό κτήριο -2ος όροφος) υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων.

Το εργαστήριο εστιάζει στη δόμηση και στην αποδόμηση της κίνησης, στην ξεκάθαρη αντίληψη της έννοιας του εσωτερικού και εξωτερικού μας χώρου, στην εξέλιξη και μεταμόρφωση του σώματος.

Μέσα από τη διαδικασία αυτή διαμορφώνουμε ένα αμφίσημο σύμπαν όπου η κίνηση και η ακινησία, η γραμμικότητα και η κυκλικότητα, ο ήχος και η σιωπή, η ατομικότητα και η ομαδικότητα, αναμειγνύονται και συνυπάρχουν.
Το εργαστήριο θα διεξαχθεί σε δυο μέρη:

Στο πρώτο μέρος εστιάζουμε στο τεχνικό κομμάτι της κίνησης. Μέσα από απλές ασκήσεις ενδυναμώνουμε τη φυσική ενεργειακή μας πηγή, το κέντρο, κύριος πυρήνας και εργαλείο της έρευνάς μας. Χρησιμοποιώντας τη φυσική μας βαρύτητα και αναπνοή ανακαλύπτουμε την ελευθερία και τη ροή στην κίνηση. Οι εναλλαγές δυναμικών θα μας απασχολήσουν και σιγά σιγά θα μας οδηγήσουν σε έναν εξελιγμένο, δυναμικό συνδυασμό φράσεων.
Το δεύτερο μέρος αφορά καθαρά στο ερευνητικό κομμάτι της κίνησης. Μέσα από δομημένους αυτοσχεδιασμούς επαναπροσδιορίζουμε τα εσωτερικά και εξωτερικά μας όρια και πλαίσια, κατανοώντας τη δημιουργική σχάση του οικείου γνωσιακού μας κόσμου. Το ανοιχτό συνεργατικό πνεύμα θα βοηθήσει στη διεξαγωγή του εργαστηρίου.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες/ερασιτέχνες χορευτές, ηθοποιούς και performers.

Κόστος : 40€

Κρατήσεις θέσεων με προκαταβολή 10€ μέχρι τις 10 Μαρτίου στο 6989916909

Η Αθανασία Κανελλοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979.

 Έχει σπουδάσει με υποτροφία χορό στο Λονδίνο (RambertSchool) και στη Ν. Υόρκη ( MarthaGrahamSchool) και Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμό.

Για 17 συνεχή έτη έζησε και συνεργάστηκε με πολλές ομάδες στο εξωτερικό, όπως το Χοροθέατρο WuppertalPinaBausch ( guestdancer), LesBallets C dela B, JasminVardimonCompany, Cocoondance, AlexandraWaierstal κ.α.

Από το 2008 έχει ξεκινήσει τη δική της χορογραφική έρευνα και τα έργα της έχουν παρουσιαστεί σε πολλά φεστιβάλ στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Β. Αφρική.

Η χορογραφική της μέχρι τώρα έρευνα έχει επηρεαστεί από την εξέλιξη των ιδεών γύρω από τη γυναικεία ταυτότητα.

Έχει προσκληθεί ως χορογράφος από την ομάδα Σύγχρονου Χορού της Μάλτας, (Zfin Malta Dance Ensemble), την Πειραματική Ακαδημία του Σάλτσμπουργκ (SEAD), την ομάδα της JasminVardimon (JV2), το Κέντρο Σύγχρονου Χορού στο Κάιρο, την Ακαδημία Τεχνών της Ισλανδίας, την ομάδα Σύγχρονου Χορού της Παλαιστίνης κ.α.

Παραδίδει σεμινάρια τεχνικής και χορογραφίας σε Ακαδημίες Χορού ανά τον κόσμο (Πειραματική Ακαδημία Salzburg –SEAD, CairoContemporaryDanceCentre, Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης ( ΚΣΟΤ), Επαγγελματική Σχολή Χορού Ραλλού Μάνου, Dance Studies University of Malta, Iceland Academy of Arts, Garage 29 Brussels, Dance Cultural Centre Athens, Mimar Sinan Fine Arts University, Istanbul).

Σήμερα, εργάζεται ως ανεξάρτητη χορογράφος, παιδαγωγός και περφόρμερ.