10 Περίεργες απαιτήσεις πελατών σε ξενοδοχεία

Γράφει: Ζαμπιόγλου Βαλεντίνα

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο της φιλοξενίας είναι εκπαιδευμένοι ώστε να εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τους πιο απαιτητικούς πελάτες. Η διοίκηση του ξενοδοχείου προσπαθεί να ικανοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερες από αυτές.Τι γίνεται όμως όταν οι απαιτήσεις ξεπερνούν κάθε όριο? Στο άρθρο αυτό, θα δούμε δέκα περίεργες, ίσως και παράλογες απαιτήσεις που δεν μπόρεσαν να ικανοποιηθούν.

 

Πηγή: kefalonitis.com

10. Συνοδοί…

Κάποια αιτήματα, φέρνουν σε δύσκολη θέση τους εργαζόμενους. Οι υπάλληλοι μπορεί να γνωρίζουν κάποιες βασικές πληροφορίες (για τη περιοχή, για δρομολόγια μέσων μεταφοράς), αλλά δεν γνωρίζουν τόσο ειδικά θέματα. Το να ζητάς από τον υπάλληλο υποδοχής να σου βρει κάποιο άτομο και με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, είναι τουλάχιστον άκομψο. Βέβαια, υπάρχουν ειδικά γραφεία που αναλαμβάνουν αυτό το κομμάτι, αλλά θα πρέπει εσύ να μιλήσεις μαζί τους.

Πηγή: pexels.com

 

09. Newsletter…. χωρισμού!

Όταν συμπληρώνετε τα στοιχεία σας στο δελτίο άφιξης, καλό είναι να διαβάζετε και τα «ψιλά γράμματα» πριν υπογράψετε. Συνήθως πριν την υπογραφή, υπάρχει ένα κουτάκι και ένα κείμενο που λέει ότι δέχεστε να σας στέλνει το ξενοδοχείο newsletters. Σε ένα ξενοδοχείο που δούλευα, μετά την αποχώρηση του πελάτη (και εφόσον σημείωσε στο κουτάκι) στέλναμε ένα ευχαριστήριο e-mail και κάποιες προσφορές για μελλοντική διαμονή του. Ένας από αυτούς τους πελάτες, (που δεν ήρθε με τη γυναίκα του) μας πήρε τηλέφωνο νευριασμένος λέγοντας πως εμείς ήμασταν ο λόγος που χωρίζει με τη γυναίκα του. Μάλιστα, απαίτησε να μιλήσουμε με τη γυναίκα του λέγοντας ότι κάναμε λάθος, ή να αναλάβουμε τα έξοδα του διαζυγίου του.

Πηγή: maxpixel.net

08. Φόβος για τη τουαλέτα

Υπάρχουν πελάτες που μας ενημερώνουν, πως λόγω κλειστοφοβίας θα βγάλουν την πόρτα του μπάνιου και θα την βάλουν πίσω πριν την αναχώρηση τους. Πριν κάποια χρόνια, ήρθε μια κυρία να παραπονεθεί πως το μπάνιο του δωματίου της δεν έμοιαζε με του σπιτιού της. Συγκεκριμένα είπε πως το μπάνιο ήταν μικρό και σε συνδυασμό με το χρώμα των τοίχων δεν την άφηνε να «ενεργηθεί». Η διοίκηση της πρότεινε δωρεάν αναβάθμιση σε κάποιο μεγαλύτερο δωμάτιο σε άλλο όροφο του ξενοδοχείου. Λόγω της θέας του δωματίου στη θάλασσα αλλά και ότι το δωμάτιο ήταν φωτεινό και όμορφο δεν δέχτηκε όμως πρότεινε να φτιάξουμε μια τουαλέτα στην ταράτσα (αφού το δωμάτιο της ήταν στον τελευταίο όροφο).

Πηγή: maxpixel.net

07. Μπανιέρα με…παπάκια

Ένας νεαρός, ήθελε να κάνει έκπληξη στη κοπέλα του για την επέτειο τους. Εκτός από μια τούρτα και λουλούδια, ζήτησε να γεμίσουμε τη μπανιέρα με ζεστό νερό αλλά και με 30 ροζ μικρά παπάκια (5 εκατοστά το καθένα). Όταν εκπληρώθηκε η επιθυμία του, παραπονέθηκε πως η κοπέλα ότι είχε φοβία με τα παπάκια.

Πηγή: pexels.com

06. Υπηρεσία ανάγνωσης παραμυθιών

Ένας κύριος, ήρθε με την γυναίκα του και τα δύο μικρά του παιδιά (2 & 4 ετών) για να περάσουν μαζί λίγες στιγμές ηρεμίας. Όπως αποδείχτηκε από το πρώτο κιόλας βράδυ, τα παιδιά δεν ήθελαν να πάνε για ύπνο και έκλαιγαν. Μετά από πολλές ώρες και αφού είχαν αναστατώσει το ξενοδοχείο, έπαιρναν αγκαλιά τα παιδιά τους και έκαναν βόλτες στη πισίνα μέχρι να κοιμηθούν. Ένα πρωί, φανερά κουρασμένοι οι δύο γονείς, ήρθαν στην υποδοχή ζητώντας να υπάρξει υπηρεσία ανάγνωσης παραμυθιών για τα παιδιά τους. Όταν τους εξηγήσαμε ότι δεν μπορούν να έχουν κάτι τέτοιο, θύμωσαν. Ζήτησαν να τους παίρνει ο νυχτερινός υπάλληλος τηλέφωνο στο δωμάτιο τους (αφού τον έβλεπαν να μην κάνει κάτι) και να διαβάζει στα παιδιά παραμύθια μέχρι να κοιμηθούν.

Πηγή: unsplash.com

05 Ο σερβιτόρος είναι πολύ…όμορφος!!

Μια νεαρή κοπέλα, ήρθε στην υποδοχή του ξενοδοχείου λέγοντας ότι έχουμε ένα πολύ όμορφο σερβιτόρο στο εστιατόριο. Συνέχισε λέγοντας ότι θα ήθελε ο συγκεκριμένος σερβιτόρος να φεύγει από τον χώρο του εστιατορίου όταν θα πηγαίνει να τρώει. Μας εξήγησε πως όταν τον βλέπει, της προκαλεί άγχος και δεν μπορούσε να φάει. Τελικά, η διοίκηση της πρότεινε να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία «room-service» γιατί δεν ήταν δυνατό να φεύγει ο υπάλληλος από τη θέση εργασία του.

Πηγή: unsplash.com

04 Το κρεβάτι είναι πολύ ψηλό…

Η αλλαγή στη διακόσμηση των δωματίων ή η μετακίνηση επίπλων από τους ενοίκους των δωματίων ενός ξενοδοχείου δεν επιτρέπεται. Ένας κύριος όμως ήταν πεπεισμένος πως το κρεβάτι ήταν υπερβολικά ψηλό και επέμενε να του κόψει τα πόδια ώστε να νιώθει άνετα. Αν και του εξηγήσαμε ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό και έδειξε να το καταλαβαίνει, προσπάθησε να το κάνει. Το αποτέλεσμα ήταν να κατέβει στην υποδοχή του ξενοδοχείου το επόμενο πρωί και να παραπονιέται πως το κρεβάτι ήταν ελαττωματικό. Όταν ανέβηκε στο δωμάτιο του με τον διευθυντή του ξενοδοχείου, φάνηκε ότι με κάποιο τρόπο έκοψε τα δύο από τα τέσσερα πόδια. Κομματάκια από ξύλο φαινόταν γύρω από το κρεβάτι αν και ποτέ δεν είχε παραδεχτεί ότι το έκανε ο ίδιος.

03 Δεν βρίσκω το ξενοδοχείο..

Ένα ακόμη αίτημα που δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί, είναι η απαίτηση μιας νεαρής κοπέλας να μείνει όλη τη διαμονή της δωρεάν επειδή δεν έβρισκε το ξενοδοχείο στον πλοηγό. Η κοπέλα πίστευε ότι ο πλοηγός θα έβρισκε από μόνος του που είχε κλείσει η κοπέλα τη διαμονή της πληκτρολογώντας απλά το όνομα της. Είχε εκνευριστεί επειδή δεν το έβρισκε και έτσι μας πήρε τηλέφωνο. Στείλαμε ένα ταξί να την πάρει από το αεροδρόμιο και να τη φέρει στο ξενοδοχείο. Μόλις έφτασε, ζήτησε να μείνει δωρεάν και τις δέκα μέρες, αλλά για όλη τη ταλαιπωρία της προσφέρθηκε αναβάθμιση δωματίου.

Πηγή: pexels.com

02 Τα σεντόνια προκαλούν κακό κάρμα

Πολλές φορές ακούμε κάποιο σχόλιο για τα σεντόνια που έχει σχέση με την υφή τους ή το χρώμα. Όταν μια δασκάλα yoga είδε το δωμάτιο της, γύρισε πίσω ζητώντας να αλλαχτούν τα σεντόνια και να έχει κάποια άλλα σε τυρκουάζ. Ένιωθε να απειλείται από το χρώμα των σεντονιών, ενώ το τυρκουάζ ταίριαζε περισσότερο στην επιδερμίδα της αλλά και στο καλό κάρμα του δωματίου. Μας εξήγησε ότι για να έχουμε καλούς πελάτες, θα πρέπει να αλλάξουμε όλα τα σεντόνια του ξενοδοχείου. Αυτά που είχαμε προκαλούσαν κακό κάρμα. Πίστευε πως θα έπρεπε να ρωτάμε τους πελάτες μας κατά τη κράτηση τους το χρώμα σεντονιών που θα προτιμούσαν.

01 Να ανοίξει το εστιατόριο, τώρα πεινάσαμε

Κάτι που το θεωρώ απίστευτα εκνευριστικό και το έχω συναντήσει πολλές φορές, είναι να έρχονται πελάτες στην υποδοχή και να ζητούν να φάνε αφού έκλεισε το εστιατόριο. Σε αυτή τη περίπτωση, δεν ξέρω τι ακριβώς περιμένουν να γίνει: α) Να πάρω τηλέφωνο μάγειρες κ σερβιτόρους για να έρθουν να μαγειρέψουν και να σερβίρουν ή β) να μπω στη κουζίνα να μαγειρέψω και να σερβίρω. Πάντως και στις δύο περιπτώσεις η απάντηση θα είναι αρνητική. Δεν πρόκειται να ενοχλήσω συνάδελφο μετά το πέρας της εργασίας του, αλλά επίσης δεν μπαίνω σε επαγγελματική κουζίνα.

Μια άλλη εκδοχή του «να ανοίξει το εστιατόριο», είναι σε αφίξεις με τη δικαιολογία ότι καθυστέρησε το πλοίο/αεροπλάνο/ τρένο. Πάλι όμως, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να προτείνω κάποια επιχείρηση που δουλεύει μέχρι πρωί. Βέβαια, υπάρχουν πελάτες που έρχονται 5-10 λεπτά πριν κλείσει το εστιατόριο. Συνήθως, οι πελάτες αυτοί μπαίνουν στο εστιατόριο για να φάνε αλλά και πάλι θα ήταν καλό να έχουν τελειώσει το γεύμα τους μέχρι να «μαζέψουν» οι σερβιτόροι.

 

Αυτές είναι μόνο δέκα περίεργες απαιτήσεις πελατών σε ξενοδοχεία που μόνο βαρετή δεν κάνουν τη μέρα των υπαλλήλων. Σας έχει τύχει (ή ακούσατε) κάτι περίεργο ή παράξενο που δεν υπάρχει στη λίστα? Αν ναι, μη διστάσετε να μου αφήσετε ένα σχόλιο και ίσως να υπάρξει και δεύτερο μέρος.