11 εκνευριστικές φράσεις που ακούμε καθημερινά

Κάποιες φράσεις στην καθημερινή μας ζωή, αν και μοιάζουν αθώες, δεν θα έπρεπε να λέγονται γιατί μας εκνευρίζουν αλλά υποτιμούν και τη νοημοσύνη μας. Συνήθως τις ακούμε από συγγενείς, φίλους ή και αντίζηλους. Ίσως κάποιες φορές, πιάσαμε τον εαυτό μας να τις λέει σε άλλους. Στο άρθρο αυτό, θα δούμε τις 11 πιο εκνευριστικές φράσεις που λέγονται συχνά.

Πηγή: pixabay.com

 1. «Δεν είσαι η μόνη (ο μόνος) που σου συμβαίνει αυτό….»

  Συνήθως όταν λες σε γνωστό σου κάτι άσχημο που σου συμβαίνει, ακούς την παραπάνω απάντηση. Δεν γνωρίζω αν με αυτή την απάντηση προσπαθούν να σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα, αλλά σίγουρα δεν το καταφέρνουν. Σίγουρα δεν είμαι η μόνη που μου συμβαίνει κάτι τέτοιο, αλλά δεν με παρηγορεί η δυστυχία των άλλων. Ακόμη χειρότερο, γίνεται όταν συνεχίζουν τη φράση με«…..εγώ είχα πάθει κάτι πολύ χειρότερο…» ή «…μου έχει συμβεί και εμένα το ίδιο και εγώ….» και συνεχίζουν μιλώντας για τον εαυτό τους. Έτσι, αντί να συμπάσχουν στον πόνο σου ή να σου δώσουν κάποια λύση, μένεις να ακούς δικές τους ιστορίες.

  Πηγή: mantoles.net

 2.  «Δεν είναι αυτό που νομίζεις»

  Αυτό που σκέφτομαι σε αυτή τη περίπτωση, είναι το «τι στο καλό πιστεύεις πως νομίζω; Είτε το ακούς από τον/την σύντροφο σου βρίσκοντας κάτι παράνομο, είτε στον επαγγελματικό τομέα, είναι σίγουρα αυτό που νομίζεις συν κάτι ακόμη που σου ξέφυγε. Όσο πιο πολύ και να επιμένουν να σου αλλάξουν τη γνώμη γι’ αυτό που ανακάλυψες, τόσο πιο ύποπτο είναι και μάλλον θα ανακαλύψεις και άλλα.

  Πηγή: diaforetiko.gr

 3. «Πάχυνες»

  Ποιος/α δεν έχει ακούσει κάποια στιγμή στη ζωή του αυτή τη φράση; Σε αυτή την περίπτωση πιστεύω πως θα ήταν σωστό να στείλεις από εκεί που ήρθε αυτόν που το είπε. Όταν δεν ρωτάς κάποιον για να σου πει τη γνώμη του σημαίνει ότι δεν σε ενδιαφέρει η γνώμη του. Συνήθως λέγεται από ζηλιάρικα ή κακόβουλα άτομα για να σου χαλάσουν τη διάθεση. Άλλωστε η αξία του κάθε ανθρώπου δεν ορίζεται από το βάρος του. Σωστά;

  Πηγή: sport-fm.gr

 4. «Έλα, μην αγχώνεσαι»

  Ναι, τώρα που μου το είπες, δεν αγχώνομαι πια, πως δεν το σκέφτηκα από μόνη μου; Σοβαρά τώρα, πόσοι ηρέμησαν με μια τέτοια φράση;  Δεν ξέρω αν αυτή η συμβουλή βοήθησε κάποιον, αλλά σίγουρα όχι κάποιον που γνωρίζω. ‘Ίσα ίσα που με εκνευρίζει κιόλας δίνοντας μου να καταλάβω πως μάλλον με περνάει για ανόητη.

  Πηγή: shoptamago.com

 5. «Δεν θα καταλάβεις τίποτα»

  Αν στο πει γιατρός την ώρα της εξέτασης, μάλλον θα φύγεις με κλάματα από τον πόνο. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση απλά φοβούνται ότι θα γίνει το αντίθετο και θα εκνευριστείς.

  Πηγή: innerspaceharvardsq.org

 6. «Πες τα μου όλα, δεν θα θυμώσω»

  Στο λένε για να τους πεις αυτό που σκέφτεσαι ενώ τους βλέπεις ήδη να είναι πολύ εκνευρισμένοι. Αν τελικά τους τα πεις όλα, ετοιμάσου για έναν ατελείωτο μονόλογο με φωνές και θα ευχόσουν να μην έλεγες τίποτα τελικά. Σε κάποια παρατραβηγμένη εκδοχή του, το άτομο αυτό πάει να μαλώσει με τα άτομα που έμμεσα εμπλέκονται λέγοντας ότι εσύ του τα είπες.

  Πηγή: losreplicantes.com

 7. «Κοιμάσαι;»

  Σε παίρνει κάποια φίλη νωρίς το πρωί και σου κάνει την παραπάνω ερώτηση. Αν για παράδειγμα είναι 3 τα χαράματα και αύριο δουλεύεις (ή και όχι), τι θα ήταν πιο πιθανό να κάνεις; Ο κάθε άνθρωπος έχει τα προβλήματα του αλλά πριν ενοχλήσει κάποιον τουλάχιστον να κοιτάει το ρολόι.

  Πηγή: harishsnotebook.files.wordpress.com

 8. «Συγνώμη, να κάνω μια ερώτηση;» 

  Ήδη μου έχεις κάνει μια ερώτηση, τι παραπάνω θες; Ουσιαστικά θες να μου κάνεις δυο ερωτήσεις και μάλλον θα πρέπει να κάτσω να σε ακούσω. Ή μήπως και όχι; Συνήθως πρόκειται για μια ερώτηση που δεν θα ξέρω να σου απαντήσω ή θα σου απαντήσω λίγο πιο γενικά. Ακόμη πιο εκνευριστικό είναι το: «Να σου κάνω μια αδιάκριτη ερώτηση;» Πληροφοριακά και μόνο, απαντήσεις για τοποθεσίες μπορούν να σου δώσουν οι περιπτεράδες ή τα delivery boys.

  Πηγή: ullandstoryrooms.blogspot.com

 9. «Θέλετε να παραγγείλετε;»

  Βρίσκομαι σε ένα fast food ή σε καφέ  και περιμένω υπομονετικά στην ουρά μέχρι να έρθει η σειρά μου ενώ η υπάλληλος με ρωτάει αν θέλω να παραγγείλω. Δεν συνηθίζω να περιμένω σε οποιαδήποτε ουρά γιατί δεν έχω να κάνω κάτι άλλο. Αυτό περίπου συμβαίνει όταν παραγγέλνω από το σπίτι και ακούω την παραπάνω ερώτηση. Φυσικά θέλω να παραγγείλω, δεν θέλω να πλουτίσω τον ΟΤΕ.

  Πηγή: he.memegenerator.net

 10. «Στο είπα» ή ¨Το ήξερα από την αρχή»

  Κάνεις κάτι, δεν πάει όπως το ήθελες και εμφανίζεται κάποιος και σου λέει: «Στο είπα» ή «Το ήξερα εγώ». Αυτές είναι πολύ εκνευριστικές φράσεις από κάποιο παντογνώστη. Συνήθως το ακούμε από φίλο ή συγγενή αλλά και στον εργασιακό χώρο ξεφυτρώνει κάποιος τέτοιος. Αυτό που σκέφτομαι είναι πως αν το ήξερες ότι θα γίνει κάτι τέτοιο, γιατί δεν το έκανες εσύ; Σε πολλές περιπτώσεις η φράση: «στο είπα», γίνεται: «στο είπα εγώ, αλλά με ακούς; Δεν με ακούς». Άλλωστε από τα λάθη μαθαίνουμε.

  Πηγή: quickmeme.com

 11. «Θα σου πω εγώ πως να το κάνεις»

  Άλλη μια έκφραση κάποιου που το παίζει παντογνώστης. Συνήθως δεν έχει ιδέα από το πως γίνεται αυτό που θες να κάνεις, αλλά ο εγωισμός του δεν τον αφήνει. Τελικά, αυτό που σου δείχνει είναι το πως να μη κάνεις αυτό που θες με τον τρόπο που σου δείχνει. Θα βρεις σίγουρα κάποιο πιο σύντομο τρόπο. Κάποια παραλλαγή της φράσης είναι η: «είμαι απόλυτα ενημερωμένος», που αργότερα θα καταλάβεις ότι είναι απλά άσχετος.

Αυτές είναι κάποιες φράσεις οι οποίες με εκνευρίζουν. Υπάρχουν κάποιες φράσεις που σας εκνευρίζουν και δεν περιλαμβάνονται στη λίστα; Αν ναι, γράψτε μου σε σχόλιο!