Ένα αφιέρωμα στον πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα Αινεία Πετάνη

Ο Αινείας Πετάνης μεγάλωσε στη Θήβα και έχει ζήσει στην Αθήνα και την Κύπρο.

Απ’ τα πρώτα του παιδικά χρόνια ήταν ανήσυχο πνεύμα, με έντονη την ανάγκη να ψάχνει και να ενημερώνεται για τα πάντα. Έτσι, άρχισε να γράφει και μεγαλώνοντας του άρεσε να εκφράζεται κατ’ αυτόν τον τρόπο. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στο Τμήμα Διοίκησης Τεχνολογίας, αγαπάει τα ταξίδια, τις ταινίες, τον αθλητισμό και γενικότερα την ζωή. Το «Εκείνος για Εκείνον» είναι αποτέλεσμα περισυλλογής πολλών μηνών και η συγγραφή του ήρθε σε μία περίοδο της ζωής του αρκετά αναπάντεχη. Αποτελεί ένα είδος αυτοβιογραφίας με έμφαση στη ζωή, τον έρωτα και την ψυχιατρική.
Άλλος ένας πρωτοεμφανιζόμενος συγγραφέας θα μας συστηθεί σήμερα. Ο λόγος για τον Αινεία Πετάνη ο οποίος πρόσφατα κυκλοφόρησε το μυθιστόρημά του με τίτλο “Εκείνος για εκείνον” από τις εκδόσεις Οσελότος. Ένας τίτλος που ιντριγκάρει αρκετά θα έλεγα και που αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε συνδυασμό με το εξώφυλλο αλλά και με την αναφορά στο βιογραφικό του συγγραφέα που μας λέει ότι αναφέρεται στη ζωή, τον έρωτα και… την ψυχιατρική.
Λίγα λόγια για το έργο : Το βιβλίο που φέρει τον τίτλο <<Εκείνος για εκείνον>> και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οσελότος ξεκίνησε το ταξίδι του εντελώς αναπάντεχα. Είναι κατά βάση ένα αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα, αλλά σε ένα ευρύτερο πλαίσιο θα το κατέτασσα στα κοινωνικά. Μιλάει κατά βάση για την έννοια της απώλειας στη ζωή μας και πως αυτή έρχεται να ισορροπήσει με την ίδια τη ζωή. Διαδραματίζονται γεγονότα σε έναν πραγματικό κόσμο, συναρτήσει με γεγονότα σε έναν ιδεατό κόσμο. Μέσα σε όλα αυτά η παρουσία ενός αστυνόμου και μιας ψυχιάτρου, έρχονται να δώσουν και τον τόνου του αστυνομικού στοιχείου στο μυθιστόρημα. Η πορεία γραφής του βιβλίου – τόσο δομικά, όσο και βάσει περιεχομένου – κύλησε αρκετά ομαλά μπορώ να πω, πράγμα που το συνειδητοποίησα όταν ήδη το είχα ολοκληρώσει.