ΑΝ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ και οι 6 πιο αποτελεσματικοί τρόποι να την αντιμετωπίσεις!

Γράφει: Ιωάννα Μπικιώτη

 

Οκ … Ουδείς ασφαλής… Αυτό είναι το σίγουρο!Το θέμα είναι κατά πόσο η ανασφάλεια μπαίνει εμπόδιο στην ευτυχία σου δίνοντας της τροφή καθημερινώς. Εσύ; Πόσες επαγγελματικές  ευκαιρίες έχασες λόγω φόβου αποτυχίας ,ακούγοντας την φωνούλα που λέει  «Σιγά! Εμένα θα πάρουν; Δεν θα τα καταφέρω». Πόσες φορές έκανες πίσω βλέποντας έναν άνθρωπο που σου αρέσει ακούγοντας την γνωστή φωνούλα «Έλα μωρέ… Σιγά μην γυρίσει να κοιτάξει εμένα, δεν μου αξίζει, θα γίνω ρεζίλι», και άλλα τέτοια πράγματα…
Άραγε πόσες σκέψεις έμειναν ανεκπλήρωτες από ανασφάλεια; Πόσα πράγματα ανέχτηκες από ανασφάλεια; Πόσες φορές φορές ένιωσες να πνίγεσαι από ανασφάλεια;… Είμαι σίγουρη, πολλές… Κι εγώ μαζί σου… ΟΜΩΣ… Εσύ είσαι ο κυρίαρχος του εαυτού σου… Εσύ μπορείς να χαμηλώσεις την φωνούλα της ανασφάλειας και να αλλάξεις τον τρόπο ζωής σου και ,φυσικά, να αποκτήσεις την αυτοπεποίθηση σου… Πάμε να δούμε μερικά πράγματα που θα σε βοηθήσουν:

 

 

1.ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ
Ναι ξέρω, κλισέ… Όμως ΚΑΝ’ΤΟ! Πήγαινε στον καθρέφτη και ,αντί γι ‘αυτά που δεν σου αρέσουν, κοίταξε αυτά που σου αρέσουν και νιώσε όμορφα, χαμογέλασε… Με τον καιρό θα αγαπήσεις ακόμα και τα ψεγάδια σου που, πίστεψέ με, μόνο εσένα ενοχλούν και κανέναν άλλον… Γιατί ,μάντεψε… Δεν είμαστε τέλειοι …

 


2.ΤΟΛΜΗΣΕ
Ακόμα και αν αποτύχεις, ρίσκαρε… Είτε στον επαγγελματικό είτε στον ερωτικό τομέα! Τόλμησε να διεκδικήσεις αυτά που θέλεις και όπως τα θέλεις… Μην συμβιβάζεσαι… Άλλωστε, καλύτερα να μετανιώνεις για κάτι που έκανες παρά για κάτι που δεν τολμήσες να κάνεις!

 

 

 


3.ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ
Οι σκέψεις μας έχουν μεγαλύτερη δύναμη απ’ όση φαντάζεσαι… Γι’ αυτό λοιπόν, πρόσεχε τι σκέφτεσαι!μΆρχισε από τώρα να κάνεις θετικές σκέψεις και να πιστεύεις σε αυτές, και ,πίστεψέ με, σύντομα θα δεις πολλά πράγματα στην ζωή σου να αλλάζουν! Ακόμα και μέσα από αρνητικά συμβάντα , βρες και κράτα θετικά πράγματα!

 

 


4.ΤΟΞΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
Οι γύρω μας επιδρούν στην δίκη μας ψυχοσύνθεση είτε θετικά είτε αρνητικά! Όμως ,οι τοξικοί άνθρωποι συμβάλλουν αρνητικά στην ζωή σου προκαλώντας σου μόνο ανασφάλεια και αρνητικές σκέψεις! Απομάκρυνε τους από την ζωή σου… Αν δεν μπορείς λόγω επαγγελματικών συνθηκών, οικογενειακών κ.α. … Κράτησέ τους απλά  σε απόσταση … Μεγάλη απόσταση…!

 

 


5.ΒΡΕΣ ΤΟ ΝΟΗΜΑ
Η ζωή είναι μικρή για να την σπαταλάμε κλεισμένοι στους φόβους μας και τις ανασφάλειές μας… Βγες, πήγαινε βόλτα, κοίταξε γύρω σου τον κόσμο… Τα λουλούδια,τα ζωάκια, τις λεπτομέρειες της καθημερινότητας! Όσο πιο απλά σκέφτεσαι και ζεις τόσο πιο χαρούμενος και ήρεμος θα είσαι!

 

 


6.ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ
Κάνε πράγματα που σε γεμίζουν, βρες ενδιαφέροντα, τάισε τον εαυτό σου, κοιμήσου καλά, ντύσου όμορφα (ειδικά τις μέρες που δεν νιώθεις όμορφα,βοηθάει αρκετά), διάβασε βιβλία , πήγαινε εκδρομές, βγες με τους φίλους σου, πέρασε χρόνο με την οικογένειά σου, άκου μουσική, τραγούδα, χόρεψε!
Να θυμάσαι πως αξίζεις… Αγάπησε τις ατέλειές σου και τον εαυτό σου γι ‘αυτό που είναι… Και τότε θα δεις την πραγματική τελειότητα να ξεδιπλώνεται μπροστά σου!