«Η Ματούλα δίνει ΞΑΝΑ φωνή στα αδέσποτα.»

Τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, στο Κηποθέατρο Λάρισας και ώρα 21:30’, το φιλοζωικό σωματείο «Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας» διοργανώνει συναυλία με την αγαπημένη Ματούλα Ζαμάνη και φιλική συμμετοχή του Θανάση Παπακωνσταντίνου.

Γράφει: Ελένη Βαγγαία

Η γνωστή καλλιτέχνιδα και τραγουδοποιός Ματούλα Ζαμάνη δίνει φωνή για άλλη μια φορά στους αδέσποτους φίλους μας, με τη φιλική συμμετοχή του μοναδικού Θανάση Παπακωνσταντίνου σε μια υπέροχη βραδιά υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων. Οι δύο καλλιτέχνες μετά από δύο χρόνια είναι ξανά κοντά μας για να προσφέρουν τη βοήθειά τους στα αδέσποτα της Λάρισας. Αυτή η βραδιά έχει ως στόχο όχι μόνο τη συνάντηση όσων πολιτών είναι ήδη υποστηρικτές του έργου του σωματείου αλλά και άλλων πολιτών που επιθυμούν να ευαισθητοποιηθούν στο μεγάλο ζήτημα των ημερών μας για όλα αυτά τα ζώα που μένουν χωρίς σπίτι.

Όλα τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για την ικανοποίηση των αναγκών των αδέσποτων ζώων της πόλης και πιο συγκεκριμένα τη φροντίδα, τη σίτιση και την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. Η τιμή του εισιτηρίου ανέρχεται στο ποσό των δέκα (10) ευρώ και προσεχώς θα ανακοινωθούν τα σημεία και οι ημερομηνίες προπώλησης, για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να στείλετε προσωπικό μήνυμα στη σελίδα του σωματείου στο facebook «Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας». Αξίζει να σημειωθεί ότι οι καλλιτέχνες συμμετέχουν αφιλοκερδώς.

Το σωματείο ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός που λειτουργεί με βάση την προσφορά εθελοντών, στρέφεται προς την τοπική κοινωνία της Λάρισας και την ευαισθησία των πολιτών για να ανταπεξέλθει στα έξοδα της διοργάνωσης. Επικαλούμενοι τα φιλάνθρωπα συναισθήματα όλων ζητούνται χορηγοί και υποστηρικτές που μπορεί να προσφέρουν δωρεές και εκπτώσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες. Πιο συγκεκριμένα οι ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν είναι τα έξοδα έντυπου υλικού, μπλουζάκια που θα φέρουν διακριτικό λογότυπο της επιχείρησης που θα τα προσφέρει, χορηγούς επικοινωνίας, εφημερίδες και περιοδικά έντυπα ή ηλεκτρονικά, ραδιόφωνο αναλογικό ή διαδικτυακό και τηλεοπτικά κανάλια. Επίσης είναι αναγκαία η έκπτωση σε ξενοδοχειακή μονάδα για την παραμονή των συντελεστών της συναυλίας για το βράδυ μετά τη συναυλία (Δευτέρα 23/09) και πιο συγκεκριμένα για τρία (3) μονόκλινα και τέσσερα (4) δίκλινα δωμάτια. Για τους συντελεστές θα χρειαστεί προσφορά σε νερά και αναψυκτικά κατά τη διάρκεια της συναυλίας, είτε από κάποιο σούπερ ή μίνι μάρκετ, είτε από κάποια κάβα και έκπτωση για τη διατροφή τους σε κάποια ταβέρνα, εστιατόριο ή από οποιονδήποτε άλλο χώρο μπορεί να προσφερθεί το οτιδήποτε.

Σε αναγνώριση όλης της βοήθεια που θα προσφερθεί από το κοινό το σωματείο δίνει τη δυνατότητα προβολής στο έντυπο διαφημιστικό υλικό, αφίσες και εισιτήρια, αλλά και μέσω των Δελτίων Τύπου και Social Media που διαχειρίζεται. Τέλος η ομάδα του σωματείου ζητά την στήριξη της κοινωνίας και παρακαλεί θερμά όποιον θέλει να βοηθήσει  να επικοινωνήσει ως την Τετάρτη 04/09 είτε στη σελίδα τους στο facebook ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ή στο τηλέφωνο 6978121020.
Το σωματείο ιδρύθηκε το 2012 και από τότε συμβάλει καθοριστικά στην περισυλλογή  αδέσποτων με αρχικό σκοπό τη φροντίδα τους από τους φίλους και τους εθελοντές και τελικό προορισμό την υιοθεσία τους εντός και εκτός Ελλάδας. Εδώ και εφτά (7) χρόνια έχει δοθεί για υιοθεσία ένας μεγάλος αριθμός ζώων που κάποια από αυτά μάλιστα ήταν σε πολύ κακή κατάσταση και μπόρεσαν με τη βοήθεια των μελών του σωματείου να ανακάμψουν και να ζουν πια ευτυχισμένα στην αγκαλιά κάποιας οικογένειας.