7 μυστικά για να είστε το πιο γοητευτικό άτομο που ξέρουν όλοι!

Γράφει: Σοφία Μπεκιώτη

Ναι, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που δημιουργούν την καλύτερη έντυπωση για τον εαυτό τους και κατορθώνουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη σου αβίαστα… Σ’αυτό το άρθρο, θα επικοινωνήσουμε 7 απλά μυστικά που γνωρίζουν οι χαρισματικοί άνθρωποι βάσει έρευνας που πρόσφατα διεξήχθη…Πάμε ,λοιπόν, να δούμε ποια ουσιαστικά χαρακτηριστικά κάνουν κάθε άνθρωπο να εκπέμπει γοητεία και να δείχνει γεμάτος αυτοπεποίθηση. Αν ακόμη δεν σε χαρακτηρίζουν, μπορείς εύκολα να τα υιοθετήσεις:

7. Μη φοβάσαι να χάσεις…

Οι γοητευτικοί άνθρωποι δεν προσπαθούν να κερδίσουν σε όλα. Γι’αυτούς δεν είναι δύσκολο να παραδεχτούν τα λάθη τους, τις αποτυχίες τους ή να μιλήσουν για τις αδυναμίες τους, κι αυτό δεν είναι κάτι που το κάνει συνήθως ο καθένας μας. Πες ανοιχτά «Σε ζηλεύω» ή «Δεν μπορώ να το κάνω» ή «Δείξε μου πώς γίνεται», γιατί οι άνθρωποι εκτιμούν την ειλικρίνεια και τα πραγματικά συναισθήματα.

6. Ψάξε για κοινή κατανόηση.

Σε σχέση με το να διεξάγουν μια συζήτηση, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν την τάση να ψάχνουν ασυνείδητα για αντιθέσεις και διαφωνίες που οδηγούν σε διαμάχη. Τα χαρισματικά άτομα ,όμως, πάντα αναζητούν κοινό έδαφος με οποιονδήποτε. Έτσι, για να γίνεις πιο ελκυστικός στους άλλους απλά προσπάθησε να βρεις ένα κοινό σημείο μαζί τους. Αυτό το κόλπο θα σε βοηθήσει να ξεκινήσεις μια ενδιαφέρουσα συζήτηση και να δημιουργήσεις θετική εντύπωση.

5. Χρησιμοποίησε την δύναμη του αγγίγματος!

Το άγγιγμα είναι ένα ισχυρό εργαλείο που βοηθά τους ανθρώπους να καταλάβουν τα προβλήματά τους καλύτερα. Σε ένα πρόσφατο πείραμα οι επιστήμονες επιχείρησαν να εκφράσουν 12 συναισθήματα αγγίζοντας τους συμμετέχοντες χωρίς να μιλούν. Σε ποσοστό 50-83% τα συναισθήματα αυτά εκφράστηκαν επιτυχώς! Επομένως, όταν ας πούμε θέλεις να συγχαρείς κάποιον, πρώτα σκέψου ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να το κάνεις. Το πώς θα εκφράσεις τα συναισθήματά σου εξαρτάται ,βέβαια, απ’την περίσταση. Μπορείς είτε να κάνεις μια χειραψία ή να χτυπήσεις κάποιον ενθαρρυντικά στην πλάτη. Αυτό, θα σε κάνει να δείξεις πόσο ειλικρινή είναι τα λόγια σου,να εκφράσεις τα σωστά συναισθήματα και να κερδίσεις την εμπιστοσύνη των άλλων.

4. Μην φοβάσαι να τσαλακωθείς.

Θυμάστε εκείνο το παιχνίδι που μας υποδείκνυε να πάρουμε διάφορες περίεργες στάσεις στο πάτωμα και μπερδεύαμε με τους φίλους ,ή την οικογένειά μας ,χέρια και πόδια; Λεγόταν «Twister» και δεν ήταν και το πιο δυνατό μας σημείο. Αντίθετα, μας έφερνε κάπως σε μια αμήχανη θέση. Όπως, ας πούμε, και το να κάνεις πατινάζ μπορεί εξίσου να μην είναι το δυνατοτερό σου σημείο. Οι ελκυστικοί άνθρωποι δεν φοβούνται να βρεθούν σε αμήχανη θέση ,κι αυτό, όλως περιέργως, κάνει τους άλλους να τους σέβονται ακόμα περισσότερο. Όταν δεν ντρέπεσαι για τις αδυναμίες σου και δεν φοβάσαι μην φανείς ανόητος οι άλλοι δεν θα γελάσουν εις βάρος σου αλλά θα γελάσουν μαζί σου. Καθότι όλοι έχουμε αδυναμίες,ο καθένας κατανοεί ότι όλο αυτό είναι υγιές.

3. Χρησιμοποίησε εκφράσεις και χειρονομίες…

Οι χαρισματικοί άνθρωποι εκφράζουν τα συναισθήματά τους με απίστευτη ακρίβεια. Μπορούν να μετατρέψουν ακόμα και την πιο βαρετή ιστορία στην πιο θρυλική συζήτηση χρησιμοποιώντας χειρονομίες και εκφράσεις του προσώπου. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα αφηγηθείς κάτι ενσωμάτωσε την αναπαράσταση στην αφήγησή σου και όλοι θα κρέμονται απ’τα χείλη σου!

2. Θυμήσου ονόματα!

Ναι, το να θυμάσαι ονόματα και άλλες μικρές λεπτομέρειες για τους άλλους με μεγάλη ακρίβεια είναι ένα χάρισμα… ‘Οταν κάποιος θυμάται το όνομά σου ενώ γνωρίζεστε λίγο καιρό ,ή ενώ έχετε βρεθεί μόνο μια φορά ,σε κάνει να αισθάνεσαι πιο σημαντικός. Αποκάλεσε το άτομο με το όνομά του και θυμήσου τα ονόματα των φίλων και των συγγενών,ακόμα και των κατοικιδίων του.Είναι από τους πιο εύκολους τρόπους να κάνεις κάποιον να σκέφτεται μόνο θετικά για σένα.

1.Κάνε ερωτήσεις.

Οι γοητευτικοί άνθρωποι μπορούν εύκολα να σε κάνουν να τους «ανοιχτείς». Δεν διστάζουν να ρωτήσουν διάφορα και να μιλήσουν επίσης ανοιχτά για τους εαυτούς τους. Θέλουν ειλικλινά να γνωρίζουν τι σε απασχολεί, και αυτό τους καθιστά αξιόπιστους. Μόλις ,λοιπόν, μάθεις κάτι για κάποιον άνθρωπο που σε ενδιαφέρει, κάν’του όλο και περισσότερες ερωτήσεις και πες του κάποια κοινά σημεία που εντοπίζεις σε σχέση με τον εαυτό σου. Έτσι θα συνειδητοποιήσει ότι έχετε κάτι κοινό ,κι αυτό μπορεί να είναι ένα ενδιαφέρον θέμα για συζήτηση που θα οδηγήσει σε σχέση εμπιστοσύνης. Άκουσε τι έχει να σου πει και κατανόησε τις ανάγκες του και δεν θα σε ξεχάσει ποτέ!

Είμαι πεπεισμένη πως κάθε άνθρωπος έχει την δική του γοητεία. Μα παίρνοντας ως αφορμή το εαορταστικό χριστουγεννιάτικο κλίμα,ας λάμψουμε όλοι λίγο περισσότερο…Χρόνια πολλά και γοητευτικά!