Οι 9 πιο τρελοί τρόποι για να κόψεις το κάπνισμα ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!

Γράφει: Σοφία Μπεκιώτη

Το να παραιτηθείς από το κάπνισμα είναι σίγουρα ένα δύσκολο εγχείρημα. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι, τρελοί μεν αποτελεσματικοί δε, τρόποι για να το επιτύχεις! Σ’αυτό το άρθρο θα δούμε τα παραδείγματα πρώην καπνιστών, οι οποίοι μοιράζονται τους περίεργους τρόπους που τους βοήθησαν να κόψουν το κάπνισμα. Έχω συγκεντρώσει 9 μεθόδους που φαίνονται τρελές, ενδιαφέρουσες και αποτελεσματικές για μας. Όπως και να’χει, οι άνθρωποι που τις μοιράζονται ισχυρίζονται πως πραγματικά λειτούργησαν γι’αυτούς. Ίσως αυτές οι 9 μέθοδοι σε εμπνεύσουν να βρεις τον δικό σου αποκλειστικό τρόπο, ο οποίος τελικά θα λειτουργήσει για σένα.

 

 

1. Η στάχτη είναι σύμμαχός σου!

Η Jessica είπε: Η γιαγιά μου πετούσε όλα τα αποτσίγαρά της στα σκουπίδια. Μία μέρα αποφάσισε να καπνίζει ένα στρατιωτικό πούρο πάνω από την σβησμένη εστία της κουζίνας. Κάθε φορά που της ερχόταν να κάνει μία τζούρα το άναβε, έκανε την τζούρα κι έπειτα το έσβηνε πάνω στο μάτι και το άφηνε, χωρίς να καθαρίσει τις στάχτες. Με τον καιρό, αυτή η εστία κατέληξε βρώμικη και αποκρουστική και αυτήν η τζούρα έκτακτης ανάγκης γινόταν όλο και λιγότερο ελκυστική. Τελικά, το πέταξε τελείως. Δεν την ξαναείδα ποτέ να καπνίζει μετά απ’αυτό. Αυτή η μέθοδος, βέβαια, δεν θα λειτουργούσε σε μένα. Θα πήγαινα και θα αγόραζα απλώς ένα άλλο πακέτο τσιγάρα. Εσύ;

 

 

2. Η εφημερίδα…

Η Jo-Ann λέει: Διάβασα ένα άρθρο στην εφημερίδα, όπου έδινε συνέντευξη ένας γιατρός ο οποίος ισχυριζόταν ότι για να παραιτηθείς από το κάπνισμα θα έπρεπε να αναμείξεις 1 κ.σ. μαγειρική σόδα σε 8 δάχτυλα του ποτηριού νερό και να το πίνεις δύο φορές την ημέρα για την πρώτη εβδομάδα, κι έπειτα μία φορά την ημέρα για την δεύτερη εβδομάδα. Ήπια δύο ποτήρια την Κυριακή και δύο την Δευτέρα. Αυτές τις μέρες κάπνισα 2 τσιγάρα. Την Τρίτη νομίζω ένα τσιγάρο και μετά το παράτησα εντελώς. Συνέχισα να πίνω το διάλυμα μαγειρικής σόδας για την υπόλοιπη εκείνη εβδομάδα. Την επόμενη ούτε καν το χρειάστηκα. Δεν έχω καπνίσει ξανά εδώ και 20 χρόνια!

 

 

3. Θάψε τα στοιχεία!

«Κάποτε τύλιξα ένα πακέτο τσιγάρα σε μία πλαστική σακούλα και το έθαψα σε μια γλάστρα στην πίσω αυλή. Οπότε, κάθε φορά που ήθελα να καπνίσω έπρεπε να ξεθάψω το πακέτο, να βγάλω ένα τσιγάρο και να το ξαναθάψω. Αυτό, ήταν πριν 18 χρόνια.», είπε ο Pat Owens.

 

 

4. Το λαχείο…

Η Liz Ruben μοιράζεται: Σε αντάλλαγμα του να παραιτηθώ από την δαπανηρή συνήθεια του να αγοράζω ένα πακέτο τσιγάρα κάθε μέρα, έκανα μία συμφωνία με τον εαυτό μου πως θα ήμουν ελεύθερη να αγοράζω ένα λαχείο την εβδομάδα, χωρίς να έχω ενοχές. Δεν ξανακάπνισα από εκείνη την νύχτα. Πάνε πάνω από 25 χρόνια και νιώθω ασφαλής να πω πως δεν θα το ξανακάνω.

 

 

 

 

5. Αυτο-υπνωτίστηκα!

Χμμ… Η Shayla Sidney λέει: Είμαι πτυχιούχος ψυχολόγος . To 1996 είχα ήδη το διδακτορικό μου, είχα κάνει κάποια πρακτική στην ύπνωση και κάπνιζα περίπου ένα πακέτο την ημέρα. Στην δεξίωση της πρωτοχρονιάς μία φίλη με ρώτησε πού έφταναν οι ικανότητές μου στην ύπνωση και αν μπορούσα να την κάνω να σταματήσει να καπνίζει. Περάσαμε περίπου μία ώρα σε έκσταση. Την επόμενη εβδομάδα μιλούσαμε στο τηλέφωνο, και εκείνη κάπνιζε. Εκείνη την στιγμή συνειδητοποίησα πως εγώ δεν είχα καπνίσει ούτε ένα τσιγάρο ολόκληρη την εβδομάδα. Αυτο-υπνωτίστηκα! Μία ή δύο φορές, έκτοτε, είχα την παρόρμηση να καπνίσω αλλά τώρα δεν μπορώ ούτε να το σκεφτώ. Δεν έχω κάνει ούτε ένα τσιγάρο εδώ και 30 χρόνια!

 

 

 

6. Say it out loud!

«Εξομολογήθηκα δυνατά στον γιατρό μου ότι καπνίζω ένα πακέτο τσιγάρα την ημέρα για 28 χρόνια, ότι φοβάμαι πως θα πεθάνω . Ήμουν σχεδόν 40 όταν συνειδητοποίησα ότι αυτή η παράνοια έπρεπε να σταματήσει. Τώρα είμαι 65.»

 

 

 

 

 

7. Αυτο-ηλεκτρήσου…

Ναι καλά διάβασες… Αστείο αλλά συμβαίνει κι αυτό! «Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να κάνεις ηλεκτροσόκ στον εαυτό σου κάθε φορά που σκέφτεσαι να κάνεις ένα τσιγάρο . Μια μπαταρία των 9 βολτ ενδείκνυται. Η ηλεκτρική καρέκλα, βέβαια, θα ήταν σίγουρα πιο αποτελεσματική», λέει ο Andrew. Εγώ λέω, δεν τα δοκιμάζουμε αυτά στο σπίτι, ναι;

 

 

8. Ναυαγός…

Ο επιχειρηματίας Jeff Spice ήταν τόσο απεγνωσμένος να κόψει το κάπνισμα που αυτοεξορίστηκε σε ένα απομονωμένο νησί, περνώντας τέσσερις εβδομάδες σε απομόνωση χωρίς ηλεκτρισμό ή ύδρευση. Βέβαια, υπάρχουν και πιο μοντέρνες εκδοχές αυτοεξορίας, όπως το «Survivor», αλλά καθότι οι συμμετοχές είναι ελάχιστες, βρείτε ένα ησυχαστήριο και πείτε «Γειά» σε όλους και σε όλα για λίγες ημέρες!

 

 

 

 

9. Μια ψεύτικη κοιλιά!

Τελευταία, μια τεχνική που ενέχει επίσης αρκετό χιούμορ, είναι, αν είσαι γυναίκα, να φορέσεις μια ψεύτικη κοιλιά ώστε να δείχνεις πως είσαι έγκυος. Αυτό θα σε κάνει να ντρέπεσαι να καπνίσεις δημόσια. Ω ναι, συμβαίνει!

 

Διάλεξε τον τρόπο που σε εκφράζει καλύτερα να ξεκινήσεις την προσπάθειά σου, κι έτσι θα βρεις τον δικό σου μοναδικό τρόπο να κάνεις στον εαυτό σου αυτό το δώρο που ψιθυρίζει πάντα μέσα σου πως το έχει ανάγκη.