Τα 12 πιο τρελά επαγγέλματα του κόσμου που πληρώνονται χρυσά!

Γράφει: Σοφία Μπεκιώτη

Πώς αισθάνεσαι κάθε μέρα που ξυπνάς για να πας στην δουλειά; Αν είσαι χαρούμενος ακόμα κι αν είναι Δευτέρα, να σε ενημερώσω ότι ανήκεις στους λίγους τυχερούς. Οι περισσότεροι άνθρωποι εκεί έξω δεν είναι ικανοποιημένοι με τις συνθήκες εργασίας τους, ή απλώς βαριούνται την δουλειά τους θανάσιμα. Κι όμως, υπάρχει ένα απίστευτα

μικρό ποσοστό ανθρώπων που κάνουν δουλειές που ποτέ δεν θα πίστευες πως υπάρχουν και μάλιστα πληρώνονται ονειρικά. Πάμε να δούμε σήμερα 12 απ’αυτές και, γιατί όχι; Αν οι συνθήκες το επιτρέψουν να αλλάξουμε επαγγελματικό ορίζοντα… Σε κάθε περίπτωση, η ανακάλυψή τους είναι αρκετά διασκεδαστική!

 

12. Δοκιμαστής τροφής κατοικιδίων…

Τα κατοικίδια είναι φίλοι μας και με κάποιον τρόπο πρέπει να διασφαλίσουμε ότι τρώνε νόστιμα και θρεπτικά γεύματα. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας δοκιμαστής τροφής, ο οποίος ελέγχει και αξιολογεί την ποιότητα σε σχέση με την γεύση και την θρεπτικότητα. Κανείς δεν αξίζει κακό φαγητό- Ιδίως το πρόσθετο μέλος της οικογένειας. Ποια είναι λοιπόν η διαδικασία; Μην ανησυχείς, ο δοκιμαστής στην πραγματικότητα δεν καταπίνει την τροφή. Βάζει μια ελάχιστη ποσότητα στο στόμα του, ελέγχει την γεύση, φτύνει το φαγητό και προχωρά στο επόμενο δείγμα. Κι αυτό είναι μόνον ένα πολύ μικρό μέρος του επαγγέλματος. Τον περισσότερο καιρό διεξάγει έρευνα και βρίσκει καινούριες ιδέες για το πώς μπορεί να βελτιωθεί η τροφή. Αυτό, άλλωστε, εξασφαλίζει τροφή και στον ίδιο και μάλιστα πολύ πλούσια!

11. Επαγγελματίας αγκαλιαστής!

Ναι, σωστά διάβασες, υπάρχει κι αυτό. Θες μια αγκαλιά αλλά είσαι ολομόναχος; Τότε μια απάντηση είναι ο επαγγελατίας αγκαλιαστής… Θα εντυπωσιαστείς όταν δεις κάποιον να σου προσφέρει μια διασκεδαστική και χαλαρωτική αγκαλιά… Μπορείς να τον αγκαλιάσεις αλλά θα πρέπει να πληρώσεις 50-70 $ την ώρα! Παρεμπιπτόντως, οι επαγγελματίες αγκαλιαστές ως μέρος της εκπαίδευσής τους θα πρέπει να διαβάσουν ένα πολύ περίεργο βιβλίο που λέγεται «Cuddle Sutra». Ακούγεται οικείο, έτσι; Το συγκεκριμένο βιβλίο περιλαμβάνει διάφορες μελέτες σε σχέση με την δύναμη της αγκαλιάς και, μάλιστα, αναφέρει πως υπάρχουν 50 διαφορετικοί τρόποι για να προσφέρει κανείς μια αγκαλιά!

 

10. Οσφριστής χαρτομάντηλων…

Έχεις παρατηρήσει ότι όλα τα χαρτομάντηλα είτε μυρίζουν υπέροχα ή είναι εντελώς άοσμα; Ε, αυτό δεν είναι τυχαίο. Υπάρχουν συγκεκριμένοι επαγγελματίες που μυρίζουν τα χαρτομάντηλα για να βεβαιωθούν πως δεν έχουν ενοχλητική μυρωδιά. Πρόκειται για ένα επάγγελμα που εξασκούν ελάχιστοι και απαιτεί εξαιρετικά αυξημένη αίσθηση της όσφρησης. Παρ’όλα αυτά , εκατοντάδες αιτήματα απασχόλησης σε αυτό στέλνονται κάθε μήνα… Και δεν είναι περίεργο, αν σκεφτεί κανείς πως ένας οσφριστής χαρτομάντηλων αμοίβεται με 1000 $ την εβδομάδα! Έχεις εξαιρετική όσφρηση και λατρεύεις το να μυρίζεις χαρτομάντηλα; Αν ναι, σκέψου μια αίτηση!

 

9. Δύτης που συλλέγει μπάλες του γκολφ!

Σου αρέσει το scuba diving και γενικότερα η επαφή με το νερό; Τότε είσαι ο τέλειος υποψήφιος γι’αυτό το επάγγελμα! Αυτοί που το ασκούν είναι υπεύθυνοι να περισυλλέγουν όλες τις μπάλες του γκολφ από τον πάτο των λιμνών στα γήπεδα οπού ασκείται το συγκεκριμένο άθλημα. Όσο εύκολο και διασκεδαστικό κι αν ακούγεται, η αλήθεια είναι ότι όλες οι λίμνες δεν είναι τόσο καλά φροντισμένες… Μπορεί να συναντήσει κανείς πολλή λάσπη ή ακόμα και φίδια εκεί κάτω. Τα έσοδα αντιστοιχούν στις μπάλες που θα ανασυρθούν… Όσο περισσότερες τόσο καλύτερα. Σκέψου πως ένας επαγγελματίας του είδους μπορεί να συλλέξει περισσότερες από 1000 μπάλες την ώρα! Αυτό, αντιστοιχεί περίπου σε 100 $!

 

8. Ο επαγγελματίας της «ουράς»…

Αν δεν σου αρέσει να περιμένεις όρθιος, υπάρχει μια τέλεια λύση. Μπορείς απλώς να προσλάβεις έναν επαγγελματία της ουράς. Μερικές φορές χρειάζεται να περιμένεις μέχρι και 12 με 13 ώρες για να εξυπηρετηθείς σε κάποια υπηρεσία… Είναι μια κουραστική και βαρετή δουλειά που όμως πληρώνεται πολύ καλά. Συνήθως, αποφέρει 1000 $ την εβδομάδα! Βέβαια, αν βρέχει, χιονίζει ή έχει ανεμοθύελλα αξίζει τον κόπο; Τι λες;

 

 

7. Δοκιμαστής κρεβατιών…

Φτάσαμε και στην ενδεχόμενη δουλειά των ονείρων σου… Όντως, υπάρχουν άνθρωποι που δοκιμάζουν κρεβάτια, στρώματα και μαξιλάρια για εταιρείες ή ξενοδοχεία. Όσο ονειρική όμως κι αν ακούγεται, στην πραγματικότητα είναι μια σκληρή δουλειά. Ένας καλός δοκιμαστής πρέπει να ξαπλώσει και να ελέγξει ότι το παραμικρό σημείο του κρεβατιού τόσο στο στρώμα όσο και στις άκρες του δεν έχει κάποιο κενό κι ότι είναι ανθεκτικά υπό οποιαδήποτε συνθήκη. Έτσι, όταν ας πούμε πρόκειται για κάποιο πολυτελές ξενοδοχείο, περνά 8 ώρες την ημέρα κλεισμένος σε ένα δοκιμαστικό δωμάτιο κάτω από συνθήκες που προσομοιώνουν την διαμονή των επισκεπτών… Πρέπει να δοκιμάσει την άνεση που παρέχει το κρεβάτι πίνοντας καφέ ή αλκοόλ, όταν κάποιος κοιμάται με το φως αναμμένο, υπό συνθήκες έντονου θορύβου ή εναλλαγής θερμοκρασίας ! Και μην ξεχνάμε το προσωπικό που διέρχεται ανά τακτά διαστήματα από το δωμάτιο για να εκτελέσει διάφορες εργασίες…

 

6. Αισθαντής προσώπου!

Τι είναι πάλι αυτό; Λοιπόν, η χρήση καλλυντικών είναι κάτι ευρέως διαδεδομένο ανά τους αιώνες… Το καινούριο στοιχείο είναι ότι υπάρχουν επαγγελματίες που ψηλαφίζουν τα πρόσωπα των καταναλωτών προκειμένου να διαπιστώσουν αν το προιόν που χρησιμοποίησαν συνέβαλε στο να βελτιωθεί η όψη τους. Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται εξαιρετική ικανότητα για να διαπιστώσει κανείς την διαφορά και ότι είναι μεγάλη ευθύνη το να απορρίπτεις ή να εγκρίνεις προιόντα βασιζόμενος στην εμπειρία του αγγίγματος ενός προσώπου. Μια άλλη ονομασία του συγκεκριμένου επαγγέλματος είναι «Sensory Scientist», καθώς πρέπει να αξιολογήσει την μυρωδιά, την γεύση, ακόμα και τον ήχο συγκεκριμένων προιόντων περιποίησης. Σύμφωνα με εξομολογήσεις των ίδιων, το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να αξιολογήσουν συγκεκριμένες υφές όπως ένα πρόσφατα ξυρισμένο πρόσωπο ή όταν ένας άντρας έχει χρησιμοποιήσει ένα προιόν στα χείλη του. Ωστόσο, η αμοιβή των 25 $ την ώρα ίσως είναι ένα καλό κίνητρο…

 

5. Εξαγωγέας δηλητηρίου φιδιών…

Το δηλητήριο των φιδιών μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά πράγματα αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι τα αντίδοτα στο τσίμπημα ενός φιδιού απαιτούν μικρή ποσότητα του ίδιου του δηλητηρίου τους. Ο επαγγελματίας αυτός περνάει τις ώρες του με το να ωθεί τα φίδια ίδιου τύπου να εξάγουν δηλητήριο σε τακτά χρονικά διαστήματα μέσα σε ένα πλαστικό δοχείο. Διαθέτει πολύ καλές χειριστικές ικανότητες και προστατεύει ταυτόχρονα τόσο το ζώο όσο και τον άνθρωπο από τον συγκεκριμένο κίνδυνο. Επίσης, είναι άφοβος… Ας μην παραλείψουμε ότι η οποιαδήποτε επαφή με το δηλητήριο, το παραμικρό λάθος, μπορεί να αποβεί θανάσιμο για τον ίδιο. Γι’αυτό και η αμοιβή του είναι ανάλογη του ρίσκου, δηλαδή 3000 $ τον μήνα!

 

4. Δοκιμαστής εντόμων !

Μία από τις μεγαλύτερες φοβίες των ανθρώπων είναι οι επαφή με τα έντομα και τις κατσαρίδες. Κι όμως, υπάρχουν κάποιες διαδικασίες που απαιτούν την δοκιμή αυτού του απαίσιου φαγητού, όπως η συμμετοχή σε κάποιο ακραίο τηλεοπτικό παιχνίδι όπου μία απο τις διαδικασίες για να αποκτήσει κανείς ένα πολυπόθητο χρηματικό έπαθλο είναι να φάει έντομα ή κατσαρίδες. Γι’αυτό τον λόγο υπάρχουν και αντίστοιχοι δοκιμαστές, για να βεβαιωθούν ότι αυτό το αηδιαστικό φαγητό είναι κατάλληλο να καταναλωθεί. Καθώς η διαδικασία, πέρα από το αηδιαστικό κομμάτι της, περιλαμβάνει και υψηλό ρίσκο, οι άνθρωποι αυτοί πληρώνονται αδρά προκειμένου να την εκτελέσουν!

 

3. Ελεγκτής νεροτσουλήθρας!

Πάμε τώρα σε κάτι πιο διασκεδαστικό… Όλοι ονειρευόμαστε ξεκούραστες αλλά και διασκεδαστικές διακοπές και κυρίως τα παιδιά, που συνήθως ζητούν ένα πάρκο με νεροτσουλήθρες. Ακόμα και για τους γονείς είναι ένα ευχάριστο περιβάλλον, αφού τους παρέχει την δυνατότητα να ξεχαστούν απ’την ρουτίνα και να νιώσουν και πάλι παιδιά. Βέβαια, η διασκέδαση πρέπει να συνδυάζεται με την ασφάλεια… Γι’αυτό ακριβώς είναι χρήσιμος ένας δοκιμαστής νεροτσουλήθρας! Στις ευθύνες του συμπεριλαμβάνεται το να ελέγξει την ποσότητα του νερού που διατρέχει την νεροτσουλήθρα, πόσο γρήγορα μπορεί να φτάσει κανείς στο τέλος της και πόσο ασφαλές και διασκεδαστικό είναι. Συγκράτησε, ακόμη, ότι ο μισθός ενός ελεγκτή νεροτσουλήθρας μπορεί να φτάσει τα 35.000 $ τον χρόνο! Γι’ αυτό τον λόγο στέλνονται ετησίως μερικές χιλιάδες αιτήσεων απασχόλησης σε μια τέτοια θέση…

 

2. Διαλεχτής σκουληκιών…

Πες την αλήθεια… Αυτό δεν σου πέρασε ποτέ απ’το μυαλό ως επάγγελμα… Όμως υπάρχει. Πολλοί άνθρωποι αγαπούν το ψάρεμα και συνήθως πρέπει να επισκεφθούν ένα κατάστημα για να προμηθευτούν δολώματα. Λογικά. όμως , δεν αναρωτήθηκες ποτέ από που τα προμηθεύεται το κατάστημα… Υπάρχουν, λοιπόν, επαγγελματίες διαλεχτές σκουληκιών που συχνάζουν σε μέρη με βλάστηση όπως κήποι, πάρκα ή γήπεδα του γκολφ. Αφού πέσει το σκοτάδι, αρχικά καταβρέχουν το μέρος καθώς το νερό έχει την ιδιότητα να κάνει τα σκουλήκια να βγαίνουν στην επιφάνεια του γρασιδιού. Εφόσον τα εντοπίσουν , συνήθως με έναν φακό, τα συλλέγουν σε ειδικά δοχεία. Τι κερδίζουν; 17- 44.000 $ τον χρόνο!

 

1.Μυριστής μασχάλης !

Όπως ήταν λογικό, για το τέλος άφησα το αποκορύφωμα… Οι μυριστές μασχαλών απασχολούνται σε εταιρείες αποσμητικών για να διασφαλίσουν την ποιότητα του εκάστοτε προιόντος. Κατά την διάρκεια αυτής της διαδικασίας περνούν τις μέρες τους σε ένα καυτό δωμάτιο ή έξω στην φύση. Μερικές φορές, μυρίζουν 60 μασχάλες την ώρα προκειμένου να διαπιστώσουν πόσο αποτελεσματικό είναι το αποσμητικό! Γράφουν σχετικές αναφορές και βοηθούν τον κόσμο να μυρίζει καλύτερα. Τι χρειάζεται να εδραιωθεί κανείς σ’ένα τέτοιο επάγγελμα; Πρώτα απ’όλα, εξαιρετική όσφρηση… Και, δεύτερον… Είσαι έτοιμος όντως να μυρίσεις την ιδρωμένη μασχάλη κάποιου; Αν η απάντησή σου είναι «ναι», ο μισθός σου μπορεί να φτάσει στα 50.000 $ τον χρόνο!

Θα ασκούσες ποτέ κάποιο τόσο τρελό επάγγελμα; Αν ναι, ελπίζω αυτές οι ιδέες να εμπλούτισαν τις δικές σου… Αν όχι, σκέψου πως πάντα υπάρχει μια διασκεδαστική εναλλακτική σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας!